Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Počítačové sítě pro začínající správce - Jaroslav Horák, Milan Keršláger, Computer Press, 2003

246 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Počítačové sítě pro začínající správce

2.aktualizované vydání

Kniha obsahově i zvoleným přístupem může posloužit též jako učebnice pro síťovou část předmětu informatika na středních a vyšších odborných školách... Číst víc

4,4 16 hodnocení
Nakladatel
Computer Press, 2003
Počet stran
178

Kniha obsahově i zvoleným přístupem může posloužit též jako učebnice pro síťovou část předmětu informatika na středních a vyšších odborných školách... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání (4)
Počítačové sítě pro začínající správce - Jaroslav Horák, Milan Keršláger, Computer Press, 2013
Brožovaná vazba
Čeština, 2013
Vyprodané

Počítačové sítě pro začínající správce - Jaroslav Horák, Milan Keršláger, Computer Press, 2008
Brožovaná vazba
Čeština, 2008
Vyprodané

Počítačové sítě pro začínající správce - Jaroslav Horák, Milan Keršláger, , 2001
Brožovaná vazba
Čeština, 2001
Vyprodané

Počítačové sítě pro začínající správce - Jaroslav Horák, Computer Press, 2006
Brožovaná vazba
Čeština, 2006
Vyprodané

Další knižní vydání

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024

Více o knize

Zatímco svému počítači začínající administrátoři obvykle rozumějí, bývá pro ně uvržení do propletence počítačů, kabeláže, síťových komponent a nových softwarových modulů často krokem do neznáma. Hledání příčin nenadálých výpadků, instalace a údržba softwaru na mnoha stanicích, zajištění přístupu oprávněných uživatelů na požadovaná místa a zabezpečení před těmi nežádoucími – to jsou jen základní problémy, které starost o počítačovou síť přináší.

Právě na volání všech tápajících a budoucích administrátorů po srozumitelné a praktické učebnici základů sítí odpovídáme knihou, která jim poskytne opatrný, ale jistý vstup do světa sítí. A to do té míry, aby byli schopni vytvořit, nakonfigurovat a spravovat skutečnou menší síť ve zvoleném operačním systému, ať už jde o některou verzi Windows, Novell NetWare nebo Linuxu. Seznámí vás se základním technickým principem fungování sítí, jejich hardwarovými prvky včetně kabeláže a aktivních zařízení. Vysvětlí činnost protokolů, konfiguraci síťových karet a neopomene ani nastupující bezdrátové sítě. Vyhýbá se obvyklému přeteoretizovanému přístupu – například téměř úplně vypouští zpravidla „z povinnosti“ probíraný model ISO/OSI, který má praktický význam jen pro výrobce síťových komponent.

Převážnou část knihy tvoří kapitoly věnované konfiguraci a správě jednotlivých typů sítí podle použitého operačního systému (malá síť s Windows 98, 2000, XP, síť s Windows 2000 Serverem, síť Novell NetWare, sítě Linux). Příslušné části představí „filozofii“ každé z nich a názorně předvedou všechny základní činnosti správce od zapnutí a vypnutí serveru, instalace klienta, přes účty uživatelů, souborový systém, nastavení přístupu a práv k adresářům a souborům, problematiku tisku v síti až po zálohování a archivaci dat i důležitá specifika jednotlivých síťových systémů.

Kniha obsahově i zvoleným přístupem může posloužit též jako učebnice pro síťovou část předmětu informatika na středních a vyšších odborných školách.
Číst víc
Počet stran
178
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
190×230 mm
Hmotnost
341 g
ISBN
8072268767
Rok vydání
2003
Naše katalogové číslo
25235
Jazyk
čeština
Nakladatel
Computer Press
Pro koho
pro začátečníky
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,4 / 5

16 hodnocení

10
3
3
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Adam
Neověřený nákup
31.8.2015
Ne-aktualizované vydanie
Pomerne dobrá kniha, akurát jedna vec: keďže sa jedná o 5. a vraj "aktualizované" vydanie (dotlač z roku 2013), je na uváženie, prečo sa v knihe stále hovorí o "disketách" a "páskach" - čo by sa ešte dalo prekusnúť. Ale chýbajú tu veci, ktoré by chýbať nemali: WPA2, AES, 802.11ac (2013)... ale hlavne - preboha - Windows 8 a Server 2008R2! Ak naozaj prepáčime absenciu Servera 2012, Server 2008R2 by mal byť v knihe uvedený. A samozrejme - Windows XP a Windows Vista už v roku 2013 mohli vyhodiť. Myslím si, že vydavateľ zavádza, ak na obale tvrdí, že je to "aktualizované vydanie". Zrejme tým myslí opravy pravopisných chýb, lebo obsahovo kniha patrí do obdobia pred rokom 2010. O bezdrôtových technológiách iba minimum. O mobilných zariadeniach nič, o cloude leda ve snu. Aspoň že trocha toho linuxu. Zastaraná verzia. Číst víc

Autori

Číst víc

Nakladatelství Computer Press

Číst víc

„Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2020
Na východ od ráje
John Steinbeck