Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Domov - Marilynne Robinson, Leda, 2016

262 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Domov - Marilynne Robinson, Leda, 2016
Domov - Marilynne Robinson, Leda, 2016

Domov

Psychologická próza Domov představuje samostatný literární protějšek k úspěšnému románu Gilead, ověnčenému Pulitzerovou cenou, a je součástí stejnojmenné volné trilogie završené... Číst víc

Nakladatel
Leda, 2016
320 stran
4-5 hodin čtení

Psychologická próza Domov představuje samostatný literární protějšek k úspěšnému románu Gilead, ověnčenému Pulitzerovou cenou, a je součástí stejnojmenné volné trilogie završené knihou Lila. Jack – „černá ovce“ rodiny Amesova nejbližšího přítele... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

262 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 298 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Domov - Marilynne Robinson, Leda, 2016
262 Kč

Více o knize

Psychologická próza Domov představuje samostatný literární protějšek k úspěšnému románu Gilead, ověnčenému Pulitzerovou cenou, a je součástí stejnojmenné volné trilogie završené knihou Lila. Jack – „černá ovce“ rodiny Amesova nejbližšího přítele, presbyteriánského pastora Boughtona – se po mnoha letech vrací k zestárlému, mrzoutskému otci, z jehož láskyplného sevření zamlada věčně někam utíkal. O soužití i soužení v jejich domácnosti vypráví Jackova sestra Glorie, odkvétající neprovdaná učitelka, která do rodného domu přijela krátce předtím, aby se o churavého tatínka postarala.

Oba sourozenci si pod pátravým otcovým zrakem pečlivě střeží své nitro a jen neradi se s okolním světem dělí o pocity ztroskotanců. Jejich snaha, aby k sobě v domově dávného dětství nalezli cestu, rámuje elegický příběh o touze překonat vlastní charakter, osudově ovlivněný předchozím životem. Přední americká spisovatelka Marilynne Robinsonová je přivedla na scénu, kde bude třeba svést zápas o vlastní názor, o schopnost přijmout laskavost, o upřímný úsměv. Domov je však i posvátné místo, poněvadž nabízí občasnou útěchu a prchavé okamžiky milosti, v nichž nehrdinské postavy překonávají samy sebe.
Číst víc
Počet stran
320
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×205 mm
Hmotnost
484 g
ISBN
9788073354527
Rok vydání
2016
Naše katalogové číslo
257339
Styl
historický
Jazyk
čeština
Nakladatel
Leda
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Nad kravincem se muškátu nedočucháš.“

Cirkus Humberto - Eduard Bass, 2017
Cirkus Humberto
Eduard Bass