Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Všechno, co jsem zapomněla - Adéla Chrástecká, Pointa, 2023

158 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Všechno, co jsem zapomněla

Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat rozdíl. A srdce buší, když duše pláče. Verše plné blažené... Číst víc

5,0 3 hodnocení
Věk
15+
Nakladatel
Pointa, 2023
Počet stran
72

Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat rozdíl. A srdce buší, když duše pláče. Verše plné blažené zamilovanosti, vzpomínek a radostí, ale i slz, pádů, ztrát a jiných... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

158 Kč

Cena v knihkupectví: 199 Kč
U dodavatele
Posíláme do 23 – 28 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Všechno, co jsem zapomněla - Adéla Chrástecká, Pointa, 2023
158 Kč

Více o knize

Sbírka moderních veršů plná primitivních lásek, zmařených přátelství, nostalgických slz i jiných důkazů, že poezie žije.
Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat rozdíl. A srdce buší, když duše pláče. Verše plné blažené zamilovanosti, vzpomínek a radostí, ale i slz, pádů, ztrát a jiných prchavých okamžiků, které i přes bolest stojí za to žít. Ve sbírce najdete všechny barvy, kterými náš život ve skutečnosti hraje. Od nejjemnějších přes zaslepené až po ty zraňující.
Číst víc
Počet stran
72
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
100 g
ISBN
9788076509832
Rok vydání
2023
Věkové doporučení
15+
Naše katalogové číslo
1833111
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Pointa
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

9.5.2023
Recenzia
Veľmi sa mi páčilo striedanie dlhších básní s tými kratšími a ich tematické rozdelenie. Kniha je naozaj napísaná čítavo, autorkin štýl písania mi sadol. Tak ako to už väčšinou býva, niektoré básne sa ma dotkli viac a iné zas menej, no pri tej prvej skupine básní (teda tých, ktoré sa ma najviac dotkli) môžem povedať, že som hltala slovo za slovom. Na poézií sa mi páči, že každý čitateľ vníma jednotlivé básne svojím spôsobom a pokiaľ sa aj ten istý čitateľ rozhodne čítať knihu opäť, nebude ju vnímať rovnako.

Knihe doslova nemám ani čo vytknúť. V mnohých básňach som sa našla a myšlienky, ktoré autorka ukryla do jednotlivých veršoch/strofách určite prinútia zamyslieť sa viacerých čitateľov.

Ešte k tomu to grafické spracovanie knihy je neskutočne nádherné! Oceňujem aj ilustrácie, ktoré básne oživili či práca s grafikou pri niektorých básňach. Už len to prinúti čitateľa aspoň nazrieť do Adelkinej knihy. :))

Po prečítaní tejto zbierky vo vás určite budú rezonovať zmiešané pocity. Príbeh lásky, trápenia, nádeje, sklamania či bolesti zasiahne nejedného čitateľa.

Určite knihu odporúčam všetkým milovníkom modernej poézie a ako mladším, tak aj starším čitateľom. V básňach sa nájde svojím spôsobom naozaj každý.

IG: knizna_planeta :))
Číst víc
Kristýna Kaderová
Ověřený zákazník
10.3.2023
Lepší českou moderní poezii než tu od Adély Chrástecké jsem zatím nečetla. Vlastně všechno, co jsem si zatím přečetla, byla docela katastrofa, ale tohle je úplně jiný level. Kromě toho, že to hezky zní, tak autorka moc dobře ví, jak má moderní poezie vypadat. V pozadí vyjadřuje autorčin příběh, ale nechává do popředí vstoupit čtenáře, který si do podvědomě promítne svou situaci. Proto tyhle básně nebudou pro žádného člověka nikdy znamenat to samé. Ani pro jednoho člověka nebudou nikdy znamenat to samé, pokud budou knihu číst víckrát. A takhle má podle mě vypadat poezie! Moc doporučuji a už se těším na další autorčinu tvorbu. Číst víc

„Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.“

Nikdykde - Neil Gaiman, 2017
Nikdykde
Neil Gaiman