Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Dům ve Stecherově ulici - Hubert Sigmund, Prostor, 2005

155 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Dům ve Stecherově ulici - Hubert Sigmund, Prostor, 2005
Dům ve Stecherově ulici - Hubert Sigmund, Prostor, 2005

Dům ve Stecherově ulici

Vzpomínky na dětství v Sudetech v letech 1938–1948

Autor knihy, jazzový hudebník Hubert Sigmund, se narodil roku 1934 v německé rodině v tehdejším národnostně smíšeném starém Mostě. Československo opustil až v šedesátých letech... Číst víc

Nakladatel
Prostor, 2005
Počet stran
168

Autor knihy, jazzový hudebník Hubert Sigmund, se narodil roku 1934 v německé rodině v tehdejším národnostně smíšeném starém Mostě. Československo opustil až v šedesátých letech minulého století a v současnosti žije na německé... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

155 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Autor knihy, jazzový hudebník Hubert Sigmund, se narodil roku 1934 v německé rodině v tehdejším národnostně smíšeném starém Mostě. Československo opustil až v šedesátých letech minulého století a v současnosti žije na německé straně Krušných hor a se svou starou vlastní udržuje četné a čilé kontakty.
Jeho vzpomínky zachycují jeden z nejtemnějších úseků moderních českých dějin a zároveň tragické vyústění mnohasetletého soužití Čechů a Němců v naší zemi. Sigmundovy vzpomínky jsou natolik autentické, že si uchovaly pečeť bezprostředního, jakoby skutečně dětského vnímání líčených událostí a zážitků. Autor k nim nepřidává žádná dodatečná moudra či ideologické reflexe a v tom právě tkví jejich kouzlo a působivost.
V mikrosvětě Stecherovy ulice Sigmund nevidí hranici mezi Čechy a Němci, nýbrž mezi slušnými a neslušnými, hodnými a přísnými, soucitnými a krutými. Koneckonců v tehdejším národnostně promíchaném Mostě neměnili lidé v závislosti na vnějších událostech jen své přesvědčení a stranické průkazy, ale mnohdy i svou národní identitu. A tak před námi v osobité směsi historek, zážitků a výjevů – od komických po tragické – defilují v rozmezí jednoho desetiletí postavy bytostných oportunistů, fanatiků, ničeho se neštítících chamtivců, ale i lidí slušných, obětavých a soucitných.
Číst víc
Počet stran
168
Vazba
pevná vazba
Rozměr
147×175 mm
ISBN
8072601547
Rok vydání
2005
Naše katalogové číslo
245766
Jazyk
čeština
Nakladatel
Prostor
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Prostor

Číst víc

„Líbaná ústa ničeho nepozbývají, ale obnovují se jako luna.“

Dekameron - Giovanni Boccaccio, 2014
Dekameron
Giovanni Boccaccio