Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Bohemian Royals 2: Hradní intrikáři - Lena Valenová, Pointa, 2023

394 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Bohemian Royals 2: Hradní intrikáři

Je po korunovaci, kterou poznamenala další tragédie. Jak se panovnický pár vypořádá se závazkem vůči celé zemi a s blízkostí Albertovy středoškolské lásky? Leontýna dosud žila v... Číst víc

5,0 3 hodnocení
2. díl série
Bohemian Royals
Věk
15+
Nakladatel
Pointa, 2023
424 stran
6 hodin čtení

Je po korunovaci, kterou poznamenala další tragédie. Jak se panovnický pár vypořádá se závazkem vůči celé zemi a s blízkostí Albertovy středoškolské lásky? Leontýna dosud žila v bezpečí zdí královského paláce... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

394 Kč

Cena v knihkupectví: 499 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024
Bohemian Royals 2: Hradní intrikáři - Lena Valenová, Pointa, 2023
394 Kč

Více o knize

Co kdyby… na Pražském hradě nesídlil prezident, ale královská rodina?

Je po korunovaci, kterou poznamenala další tragédie. Jak se panovnický pár vypořádá se závazkem vůči celé zemi a s blízkostí Albertovy středoškolské lásky? Leontýna dosud žila v bezpečí zdí královského paláce. Snaha o vystoupení z vlastního stínu a naslouchání hlasu svého srdce se jí ale krutě vymstila. Felixův svět je vzhůru nohama. Má plnou hlavu osobního strážce a nemůže přestat myslet na Albertův tajný plán. Karty jsou rozdány k nové hře. Kdo ale ve skutečnosti udává její pravidla?
Číst víc
Počet stran
424
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
145×205 mm
Hmotnost
579 g
ISBN
9788076911000
Rok vydání
2023
Věkové doporučení
15+
Naše katalogové číslo
1890551
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Původ
Česko
2. díl série
Bohemian Royals
Nakladatel
Pointa
Pro koho
pro děti a mládež, young adult
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

3 hodnocení

3
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Kristýna Kaderová
Ověřený zákazník
10.2.2024
Zhruba první polovina knihy mi přišla taková poklidnější. Na jednu stranu se v ní toho dělo hodně, ale na druhou se v ní ještě plně nerozvinulo drama, které název sliboval. V druhé polovině byla kniha ale natřískaná akcí a každé nové odhalení bylo zajímavější než druhé a v podstatě jsem nic z toho nečekala. Hlavně konec knihy mě absolutně dostal.

Postavy se od předchozího dílu příliš nezměnily, v hrubých obrysech jsou pořád stejné. Ale je na nich vidět určitý posun na základě toho, co prožily a u některých se začínají odhalovat rysy povahy, které dosud skrývaly. Jsou stejné jako v prvním díle, ale zároveň úplně jiné.

Druhý díl ze série Bohemian Royals byl snad ještě lepší než ten první. Ačkoli to tak ze začátku nevypadalo, dělo se tu toho mnohem víc a těch překvapivých zvratů bylo opravdu hodně. Už se nemůžu dočkat, až se dozvím, jak příběh pokračuje.
Číst víc
Nikola Tabačková
Ověřený zákazník
8.2.2024
Hradní intrikáři začínají přesně tam, kde skončila Korunovace, a přináší neopakovatelný zážitek, kterému se vyrovná jen málo co, pokud vůbec.
Prostředí královské rodiny autorka opět představuje s až neuvěřitelnou přirozeností, jako by nemluvila o fikci, ale o něčem, co skutečně funguje a existuje. S lehkostí čtenáře zavádí do zákulisí politikaření a královské vlády plné zádrhelů, které by jen tak někoho nenapadly, ale přitom zapadají do celého konceptu. Tím vším ladně proplouvají postavy, z nichž si některé získají vaši přízeň víc a jiné méně - u mě si ji drží všechny do jedné -, každá představuje jiný pohled na celou situaci, jiný postoj. Každá postava prožívá jiný příběh, ale přitom všichni vlastně řeší to samé, neustále dělají přešlapy a musejí se vypořádávat se svými pády.
Svět Bohemian Royals si užívám plnými doušky. Můžete se těšit jak na situace závažné, v nichž se řeší opravdu důležité věci, a to nejen na úrovni královské rodiny, ale i lidské, se kterými se můžeme setkat i my. Zároveň kniha překypuje okamžiky, v nichž se budete od srdce smát, protože se u nich jednoduše nejde nebavit. A pak vám kniha naprosto vyrazí dech, když vás srazí šokujícím náběhem skutečností, které spustí kolotoč, který vám nedovolí knihu odložit a budete jen hltat stranu za stranou.
Intriky, ty hýbou dějem ve velkém, ale zároveň na pozadí všeho, že je vskutku snadné přehlédnout jednotlivé malé tahy a kroky, a v tom spočívá to kouzlo. Už první díl položil mnoho otázek, z nichž na některé dostanete odpovědi, ale na další si musíte ještě počkat a k nim se připojují i nové.
Napětí, očekávání, nervozita, neschopnost odložit knihu, to u mě provázelo posledních zhruba sto stran, když jsem až zapomínala dýchat, a to, co si autorka pro čtenáře připravila, jsem odhadla jen pár stran před odhalením. Velkým odhalením, které posunuje celé dva již vyšlé díly do nových rovin.
Autorka si bravurně vyhrála s gradací všeho, co se na hradě odehrává, ať už se to královské rodiny dotýká přímo nebo jen okrajově, je vidět, že moc dobře ví, v čem se pohybuje - a teď nemyslím jen popisy prostředí, které je fakticky vzato dosti omezené, ale zároveň v něm jsou představovány neomezené možnosti, ale v celkové fikční situaci, kterou vystavěla.
Třetí díl tak bezpochyby vyvolává jak velká očekávání, tak hlavně velké těšení na to, co si pro nás autorka připravila do závěru.
Až si někdo bude s povzdechem stěžovat, že chce žít v Británii nebo kdekoli jinde, protože tam mají monarchii a královskou rodinu, my se můžeme jen potutelně usmívat - protože víme, že my máme své Bohemian Royals.
Číst víc

„Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.“

Na Větrné hůrce - Emily Brontë, 2018
Na Větrné hůrce
Emily Brontë