Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Srdce se neptá - Mária Havranová, Česká citadela, 2021

99 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Srdce se neptá - Mária Havranová, Česká citadela, 2021
Srdce se neptá - Mária Havranová, Česká citadela, 2021

Srdce se neptá

Poutavý příběh na první pohled šťastného manželského páru, ve kterém oba navzdory úspěšné kariéře a dobrému finančnímu zajištění pociťují vnitřní prázdnotu. Touha po dítěti a... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Česká citadela, 2021
280 stran
4 hodiny čtení

Poutavý příběh na první pohled šťastného manželského páru, ve kterém oba navzdory úspěšné kariéře a dobrému finančnímu zajištění pociťují vnitřní prázdnotu. Touha po dítěti a Timova posedlost prací Noru stále více... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Na ledě - Hannah Grace, Ikar CZ, 2024

Více o knize

Poutavý příběh na první pohled šťastného manželského páru, ve kterém oba navzdory úspěšné kariéře a dobrému finančnímu zajištění pociťují vnitřní prázdnotu. Touha po dítěti a Timova posedlost prací Noru stále více vtahují do ulity osamělosti. Život jí připadá jednotvárný a to až do chvíle, dokud nepotká svou platonickou lásku - přitažlivého a smyslného Alejandra. Do jejího života se vřítí hurikán touhy a hluboké vášně, který svádí souboj s rozumem a pocitem odpovědnosti vyřčeného manželského slibu. Zůstat nebo odejít? Poddat se vášni či se zachovat správně? Dokáže Nořin rozum oklamat srdce? A co když i její manžel má svou temnou stránku, o které Nora neví?
Číst víc
Počet stran
280
Vazba
pevná vazba
Rozměr
133×207 mm
Hmotnost
378 g
ISBN
9788088382256
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1075029
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Česká citadela
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Túto knihu ja môžem
Neověřený nákup
5.11.2021
Zážitok zaručený
Kniha Hladné dlane sa ku mne dostala v českom preklade pod názvom Srdce se neptá. Pri čítaní zistíte, že obidva názvy sú veľmi výstižné. Slovenskú verziu som nečítala, ale som si istá, že čeština príbehu vdýchla poetickejší rozmer. Akoby jazyk našich susedov mal väčšiu škálu výrazov, ktorými sa dajú popísať pocity a emócie lepšie, ale toto je len môj subjektívny názor.
Nora a Tim. Ich manželstvo pôsobí dokonalo. Obaja sú úspešní, atraktívni, zabezpečení. Ich komunikácia je úctivá. Na deväťročný vzťah to nie je málo, ale stačí to na to, aby bol človek šťastný?
V tejto časti som sa zamyslela nad sebou, nad vzťahmi v okolí, nad známymi známych... Už dávno nežijeme v čase, kedy mužovi k dokonalosti stačilo, aby nepil, nebil ženu, a na oplátku dostal multifunkčné zariadenie ktoré je stále k dispozícii. Ale časy sa zmenili a na šťastie žien a smolu silnejšieho pohlavia má i nežnejšia polovica ľudstva čoraz väčšie nároky. Nemyslím teraz na zlatokopky, skôr na ženy, ktoré túžia po vzťahu, v ktorom sa cítia milované, v ktorom sú ich city opätované, v ktorom dávajú i dostávajú. Manželstvo Nory a Tima také napriek zdaniu nie je.
Keď som sa dostala k časti, kde je prvá zmienka o Norinej platonickej láske, usmievala som sa, pretože ma to vrátilo o desaťročia dozadu, ale citový deficit občas stvára psie kusy. A potom prišiel Londýn a stretnutie, ktoré... veď si prečítajte. :) Poviem len toľko, že som obetovala raňajky i zvyčajnú popoludňajšiu siestu, len aby som mohla nos strčiť opäť do knihy. Noru som si ju obľúbila takú, aká bola. So slabosťou pre kávu, pre všetko voňavé, i s občasným zdaním povrchnosti. Počas čítania sa mi však čoraz nástojčivejšie podsúvala myšlienka, že túto knihu napísala bystrá žena s bohatým citovým vnímaním, ktorá vie vyjadriť nie len poryvy ženskej duše.
Knihu odporúčam všetkým, ktorí sa cítia nemilovaní, ale i tým, ktorí sú zahrnutí láskou a neoplácajú ju.
No a za seba už len dodám, že túto knihu ja môžem.
Číst víc

„Nejen, že neexistuje žádný Bůh, ale zkuste sehnat o víkendu instalatéra.“

Vyřídit si účty - Woody Allen, 2003
Vyřídit si účty
Woody Allen