Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Mezinárodní finance a devizový kurs - Martin Mandel, Jaroslava Durčáková, Management Press, 2016

649 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Mezinárodní finance a devizový kurs

Kniha předních českých odborníků na problematiku mezinárodních financí podává ucelený výklad teorie a praxe mezinárodních financí s důrazem na význam a fungování devizového... Číst víc

Věk
15+
Nakladatel
Management Press, 2016
Počet stran
464

Kniha předních českých odborníků na problematiku mezinárodních financí podává ucelený výklad teorie a praxe mezinárodních financí s důrazem na význam a fungování devizového trhu. Je založena na propojení mikroekonomického a makroekonomického pohledu a... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024

Více o knize

Kniha předních českých odborníků na problematiku mezinárodních financí podává ucelený výklad teorie a praxe mezinárodních financí s důrazem na význam a fungování devizového trhu. Je založena na propojení mikroekonomického a makroekonomického pohledu a vysvětluje význam a fungování mezinárodních finančních operací jak z pohledu firmy a obchodní banky, tak i z pohledu měnové a kursové politiky centrální banky. Autoři se zabývají problematikou systémů měnových kursů, fundamentální, technickou a forwardovou analýzou spotového kursu, jakož i otázkami fungování devizového trhu, mezinárodního investování a mezinárodních měnových a finančních institucí. Monografie je určena nejen studentům ekonomických fakult, ale i pracovníkům v bankovním a v podnikovém sektoru.

Kniha Mezinárodní finance a devizový trh je určena širokému okruhu studentů vyšších ročníků bakalářského studia a magisterského studia na oborech ekonomického a manažerského zaměření. Výklad zkoumané problematiky se opírá o teoretické vymezení a ukotvení problematiky mezinárodních financí a devizového trhu, přináší však také řadu řešených příkladů, číselných grafů a tabulek a je tak přizpůsoben potřebám nejen presenčního, ale i kombinovaného a distančního studia. Obsahuje řadu praktických doporučení z oblasti mezinárodního investování a řízení měnového rizika. Proto může být využita jako základní učební text v rámci studijních programů MBA. Výklad postupuje od základní charakteristiky mezinárodních ekonomických transakcí, popisu fungování devizového trhu a analýzy pohybu měnových kursů ke složitější problematice konkrétních forem devizových operací a významu přímých a portfoliových investic v globalizované světové ekonomice. Velký důraz je kladen na analýzu otevřené devizové pozice, devizové expozice a měnového tržního rizika a na možnosti hedgingu prostřednictvím měnových (devizových) forwardů, opcí a swapů. Celkové tematické zaměření knihy je orientováno na podnikový a bankovní sektor, zároveň však respektuje skutečnost vzájemného propojení mikroekonomického a makroekonomického pohledu v oblasti mezinárodních finančních vztahů.

Čtenář může získat poznatky nejenom o současných systémech měnových kursů, ale i o možnostech prognózování budoucího pohybu kursu pomocí fundamentální, technické a forwardové analýzy.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Management Press

Číst víc

„Mysl je místo samo o sobě, které samo sobě může udělat nebe z pekla a peklo z nebe.“

Ztracený ráj - John Milton, 2015
Ztracený ráj
John Milton