Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Na jeden nádech - Adam Skolnick, Jota, 2017

174 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Na jeden nádech - Adam Skolnick, Jota, 2017
Přečtená
Na jeden nádech - Adam Skolnick, Jota, 2017

Na jeden nádech
Přečtená

Soutěžení ve freedivingu či nádechovém potápění – sportovní disciplína, v níž jde o to potopit se do co možná největší hloubky na jedno nadechnutí – testuje hranice lidských... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Jota, 2017
Počet stran
352+8

Soutěžení ve freedivingu či nádechovém potápění – sportovní disciplína, v níž jde o to potopit se do co možná největší hloubky na jedno nadechnutí – testuje hranice lidských schopností přežít v jednom z nejnehostinnějším prostředí na planetě... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Mírně opotřebovaná
  • Čeština

174 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

Freediving, smrt a touha pokořit hranice lidských možností
Soutěžení ve freedivingu či nádechovém potápění – sportovní disciplína, v níž jde o to potopit se do co možná největší hloubky na jedno nadechnutí – testuje hranice lidských schopností přežít v jednom z nejnehostinnějším prostředí na planetě. Unikátní a různorodá parta lidí, kteří holdují tomuto sportu na vrcholové úrovni, se běžně potápí desítky metrů pod hladinu oceánu a dosahují takových hloubek, že se jim vnitřní orgány deformují tlakem, ztrácejí ve tmě prostorovou orientaci a jedna jediná chybička by je mohla stát život.

Jen málokterý freediver se zatím potopil do takové hloubky jako Nicholas Mevoli. Nick byl výjimečný mladý muž a přirozený talent: během jediného roku lámal všechny možné rekordy. A zásluhou svého atraktivního vzhledu a mládí se navíc stal i hvězdou. Když tedy v roce 2013 dorazil na světově nejprestižnější soutěž v nádechovém potápění Vertical Blue, mělo se všeobecně za to, že jeho hvězdná kariéra bude pokračovat. Namísto toho se tato osudová soutěž stala jeho poslední a stín pochybností padl i na samotnou budoucnost freedivingu.
Zásluhou její nebývalé informovanosti a brilantnímu vypravěčskému stylu se knize Na jeden nádech daří zachytit Mevoliho bolestný, triumfální a v konečném důsledku tragický životní příběh a zároveň zmapovat současné snahy vrcholových potápěčů dosahovat navzdory vzrůstajícím rizikům stále nových rekordů. Výsledkem je mistrovský opus literatury faktu, dílo, jež promlouvá mocným hlasem o lidské touze po posouvání hranic, ať to stojí, co to stojí.

Poutavé a působivé nahlédnutí do zákulisí podivuhodné a fascinující sportovní disciplíny freedivingu a příběh tragického a předčasného skonu největšího freedivera Ameriky.
Číst víc
Originální název
One Breath
Počet stran
352+8
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
155×216 mm
Hmotnost
550 g
Rok vydání
2017
Naše katalogové číslo
1099099
Jazyk
čeština
Nakladatel
Jota
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Jota

Číst víc

„Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.“

Nikdykde - Neil Gaiman, 2017
Nikdykde
Neil Gaiman