Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Město a hvězdy - Arthur C. Clarke, Laser books, 2014

225 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Město a hvězdy - Arthur C. Clarke, Laser books, 2014
Město a hvězdy - Arthur C. Clarke, Laser books, 2014

Město a hvězdy

Budoucnost vzdálená miliardu let: všechny pozemské oceány již zmizely, téměř celý povrch ovládá poušť a lidstvo… Lidstvo bylo kdysi mocné a vládlo hvězdám. Ale pak, jak se... Číst víc

4,4 17 hodnocení
Nakladatel
Laser books, 2014
228 stran
3 hodiny čtení

Budoucnost vzdálená miliardu let: všechny pozemské oceány již zmizely, téměř celý povrch ovládá poušť a lidstvo… Lidstvo bylo kdysi mocné a vládlo hvězdám. Ale pak, jak se traduje v legendách, zaútočili Nájezdníci a zahnali je do posledního útočiště... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání (2)
Město a hvězdy - Arthur C. Clarke, Baronet, 2005
Pevná vazba
Čeština, 2005
Vyprodané

Město a hvězdy - Arthur C. Clarke, , 1992
Brožovaná vazba
Čeština, 1992
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Více o knize

Budoucnost vzdálená miliardu let: všechny pozemské oceány již zmizely, téměř celý povrch ovládá poušť a lidstvo…

Lidstvo bylo kdysi mocné a vládlo hvězdám. Ale pak, jak se traduje v legendách, zaútočili Nájezdníci a zahnali je do posledního útočiště na Zemi – do města Diaspar. A zde nyní žijí poslední lidé. Pod dohledem Centrálního počítače v sice dokonalé, ale miliony let neměnné a stagnující kultuře téměř neprodyšně uzavřené před nebezpečími vnějšího světa. Až přišel Alvin – Jedinečný. Po eonech první dítě. A vše je rázem jinak, dusivá neměnnost Diasparu je zlomena a zvídavá lidská mysl se opět vydává objevovat svět a odhalovat pravou podstatu Nájezdníků.

Skutečnost je však mnohem děsivější než veškeré příběhy z legend… Držíte v rukou mistrovskou vizi z pera Arthura C. Clarka, pohled do vzdálené budoucnosti, miliony let poté, co se naše civilizace obrátila v prach.
Číst víc
Počet stran
228
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
110×165 mm
Hmotnost
198 g
ISBN
9788071933823
Rok vydání
2014
Edice
Mistrovská díla science fiction
Naše katalogové číslo
192211
Jazyk
čeština
Nakladatel
Laser books
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,4 / 5

17 hodnocení

8
7
2
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Soňa
Neověřený nákup
8.3.2021
vízii sa medze nekladú
Sir Arthur C. Clarke je pravý vizionár. Hneď v úvode knihy skupinka teenagerov bojuje vo virtuálnej realite. Na tom by nebolo nič výnimočné, keby príbeh nebol napísaný v roku 1956!, kedy sa nepoužívali ani osobné počítače, nehovoriac o existencii počítačových hier.
Príbeh je klasickým SF, ktorý sa dobre číta, a cca od strany 50 je už problém knihu odložiť z ruky. Je o prekonávaní strachu z neznámeho, o túžbe ľudstva objavovať nové znalosti a neznáme galaxie.
Číst víc
12
Stráž času - Poul Anderson, 2019
Právě čtu
Stráž času

Asi by som mal citat viac..pretoze ked necitam, vycitam si to.

Radovan Čižmár
Ověřený zákazník
5.1.2015
Názor čitateľa
Popri jednom z prvých románových výplodov A.C. Clarka si musím neustále opakovať, že akékoľvek porovnanie s Vesmírnou Odyseou neprichádza v úvahu. Navonok v istej miere rozpačitá kniha o dejinách a budúcnosti ľudskej civilizácie, ktorá si postupne prešla a prechádza všetkými vývojovými etapami. Tou poslednou je samozrejme istá forma utópie, do ktorej autor zasadil román a dokázal v nej vykresliť a vytiahnuť z tieňa ostatných hlavnú postavu - Alvina. Vydarený opis jeho charakteru sa po prvým stranách kníh avšak akosi zahrabal pod zem, keď hrajú prim možno trošku zbytočné mono/dialógy, ktoré po niekoľkých repete až uspávajú. Až neskorší zlom a akcia prináša fantastický dej a opisy ďalekej budúcnosti, v ktorej sa jasne dozvieme akú veľkú úlohu v našich životoch zohráva kontrast strachu a túžby objavovať.
Ak ste sa ešte s dielom sira Clarka nestretli, čítajte a žite v jeho svete!
7/10
Číst víc
Matúš Veselý
Ověřený zákazník
5.8.2012
Názor čitateľa
Na rozdiel od titulu Koniec detstva je toto dielo dlhšie, náročnejšie na čítanie a možno nie tak pútavé. No napriek tomu je aj tak jedna z jeho naj výtvorov, ktoré som čítal a záver je veľmi, veľmi premakaný. Číst víc

„Kdo by miloval dokonalost? Ne, láska vyžaduje starostlivost. A starostlivost potřebuje nacházet na milovaném člověku chyby, touží po zranitelnosti a křehkosti. Láska chce léčit. A léčit dokonalost není třeba. Dokonalé nelze milovat, pouze zbožňovat.“

Oběť Molochovi - Asa Larsson, 2021
Oběť Molochovi
Asa Larsson