Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Vševidoucí oko - Fredrik T. Olsson, Kniha Zlín, 2018

399 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Vševidoucí oko

Velká část Švédska je zasažena výpadkem proudu. Významné cíle po celém světě podléhají elektronickým útokům. A kryptolog William Sandberg, kterého nedávno vyhodili z práce, je... Číst víc

Věk
18+
Nakladatel
Kniha Zlín, 2018
616 stran
9-10 hodin čtení

Velká část Švédska je zasažena výpadkem proudu. Významné cíle po celém světě podléhají elektronickým útokům. A kryptolog William Sandberg, kterého nedávno vyhodili z práce, je zatčen vlastními bývalými kolegy na základě podezření, že stojí za... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Co když si umělá inteligence uvědomí sama sebe a začne nás ovládat?

Velká část Švédska je zasažena výpadkem proudu. Významné cíle po celém světě podléhají elektronickým útokům. A kryptolog William Sandberg, kterého nedávno vyhodili z práce, je zatčen vlastními bývalými kolegy na základě podezření, že stojí za všemi těmito činy. V románu Vševidoucí oko se setkáváme s Williamem Sandbergem a jeho ženou Christinou tři roky před událostmi, odvíjejícími se v Konci řetězce. Jejich dvacetiletá dcera Sara zmizela beze stopy, William je zlomený a zničený muž, který musel odejít ze své práce na ústředí ministerstva obrany, a Christina nenávratně vhodila klíče od jejich společného bytu do schránky a odstěhovala se. Když vyjde najevo, že výpadek proudu ve Švédsku je jen jedním z dlouhé řady podobných útoků po celém světě, zbývá Williamovi jen jediný způsob, jak se očistit. Musí se sám pokusit přijít na to, kdo se za útoky skrývá. Někdo ho ale na každém kroku sleduje. Kdo to je? Co lidé z ústředí obrany tají? A proč se zdá, že to všechno nějak souvisí se Sarou? Williamův osobní život je v troskách, čelí obvinění z teroristického útoku, který neprovedl, a navíc musí najít skutečný zdroj útoků dřív, než bude lidské společenství rozmetáno na kousky. William a Christina, každý v jiném koutu Evropy, zahajují zoufalý hon na pravdu, díky němuž se oba dva budou muset konfrontovat se svými nejtemnějšími vzpomínkami.

Vševidoucí oko je napínavý román o zranitelnosti moderní společnosti a o tom, co vlastně znamená být naživu.

Číst víc
Originální název
Ett vakande öga
Počet stran
616
Vazba
pevná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
851 g
ISBN
9788074736575
Rok vydání
2018
Věkové doporučení
18+
Naše katalogové číslo
293493
Styl
filozofický, napínavý
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Švédsko
Nakladatel
Kniha Zlín
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Recenze, kritiky

Pestrý, naprosto strhující thriller psaný ve filmových obrazech.
The Independent

Nebudete schopni knihu ani na chvíli odložit. Podle zvěstí skoupily filmové společnosti práva k Olssonově debutu rychlostí blesku, a vsadila bych se, že to samé bude následovat i s jeho druhým románem. Katastrofální výpadek proudu, který vyřadí z provozu půlku Švédska, je začátkem strhujícího běhu událostí, při němž William Sandberg naráží přímo do základních pilířů lidské existence.
Jenny Lindhová, M-magasin, Švédsko

„Žádná cesta není slepá, když máš otevřené oči.“

Dobře mi tak - Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie), 2017
Dobře mi tak
Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie)