Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Kudy šel anděl - Jan Balabán, Host, 2005

189 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Kudy šel anděl - Jan Balabán, Host, 2005
Kudy šel anděl - Jan Balabán, Host, 2005

Kudy šel anděl

Knižní událostí roku 2004 se bezesporu stal soubor povídek Jana Balabána Možná že odcházíme. Předchůdcem této knihy byl v jistém smyslu Balabánův román, který poprvé vyšel v... Číst víc

Nakladatel
Host, 2005
158 stran
2-3 hodiny čtení

Knižní událostí roku 2004 se bezesporu stal soubor povídek Jana Balabána Možná že odcházíme. Předchůdcem této knihy byl v jistém smyslu Balabánův román, který poprvé vyšel v roce 2003 (nakl. Vetus Via) v omezeném nákladu pod názvem Kudy šel anděl. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání (2)
Kudy šel anděl - Jan Balabán, Vetus Via, 2003
Brožovaná vazba
Čeština, 2003
Vyprodané

Kudy šel anděl - Jan Balabán, Vetus Via, 2003
Brožovaná vazba
Čeština, 2003
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Knižní událostí roku 2004 se bezesporu stal soubor povídek Jana Balabána Možná že odcházíme. Předchůdcem této knihy byl v jistém smyslu Balabánův román, který poprvé vyšel v roce 2003 (nakl. Vetus Via) v omezeném nákladu pod názvem Kudy šel anděl. Původní název rukopisu však příznačně zněl: Jsme tady.

Příběh začíná v 70. letech na ostravském sídlišti, kde vedle nejrůznějších přistěhovalců za prací a vykořeněných rodin vyrůstá také Martin Vrána. Útržkovitě sledujeme jeho životní pouť od vlasatého studenta gymnázia, prožívajícího své první lásky, přes slibnou dráhu překladatele až k osobním ztroskotáním, manželské krizi a životní deziluzi. Martin Vrána bilancuje svůj život před změnou režimu i po ní a rozpoznává, jak se do mladické bojechtivosti zvolna vkrádá rozčarování, zklamání a únava. Ale přesto přese všechno jsme tady.
Číst víc
Počet stran
158
Vazba
pevná vazba
Rozměr
137×205 mm
Hmotnost
291 g
ISBN
807294147X
Rok vydání
2005
Edice
Česká próza
Naše katalogové číslo
22405
Styl
filozofický, duchovní
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Host
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Recenze, kritiky

Balabán v nové knize (…) v sobě kutá neustále hlouběji, má odvahu pozorovat se ze vzdálenosti sotva několika centimetrů a sílu toto pozorování vydržet.

Ondřej Horák

Poutá ho (Martina Vránu) vše, co je dávné a ztracené, touží po rodovém spříznění, hledá blízkou duši, domov. Jako všechny ústřední postavy knihy se pokouší překonat sebestřednost, proniknout do jiného světa, setkat se s andělem, který se třikrát snáší přímo mezi řádky. Tato touha je ale přísně TAJENÁ, hluboko zasutá, mluví se o ní jen uvnitř a šeptem, do tohoto světa se nehodí, vstupuje do něj jen na zapřenou.
Adéla Hrubá

Kudy šel anděl (…) je kniha drsná i bolavá, hrubě konkrétní i lyricky zčechraná, s letmými existenciálními a transcendentálními náběhy zpříkra uzemňovanými jadrnou, nevybíravou mentalitou pohanské průmyslové metropole. Ostrava, její zbitý i vzdorný charakter, je důležitým “hrdinou” knihy; myticky apokalyptické místo je tu však i (socialistickým) maloměstem se všemi jeho přízemnostmi a upjatostmi.

Jan Štolba

Nakladatelství Host

Číst víc

„Otče náš, jenž jsi na nebesích, co tam pořád v tom nebi děláš, slez už konečně a buď tady se mnou dole.“

Neděle odpoledne - Viktorie Hanišová, 2022
Neděle odpoledne
Viktorie Hanišová