Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Možná v jiném životě - Taylor Jenkins Reid, Mladá fronta, 2015

269 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Možná v jiném životě - Taylor Jenkins Reid, Mladá fronta, 2015
Možná v jiném životě - Taylor Jenkins Reid, Mladá fronta, 2015

Možná v jiném životě

Jak moc určuje náš život náhoda? Věříte na osud?

Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné... Číst víc

4,1 7 hodnocení
Nakladatel
Mladá fronta, 2015
256 stran
4-5 hodin čtení

Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání
Možná v jiném životě - Taylor Jenkins Reid, , 2019
Pevná vazba
Čeština, 2019
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024

Více o knize

Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky.
Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne?

Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.
Číst víc
Počet stran
256
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
140×210 mm
Hmotnost
405 g
ISBN
9788020437976
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
215579
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Mladá fronta
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,1 / 5

7 hodnocení

2
4
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

9.2.2024
V krásnom romantickom príbehu hlavná autorka urobí zásadné rozhodnutie, otvárajúc e nový smer. Paralelne sledujeme dva príbehy, opisujúc e rozhodnutia hlavnej hrdinky. Ľahký prechod medzi týmito svetmi nám ukazuje, ako každé rozhodnutie ovplyvňuje podobu nášho života. Príbehy paralelných vesmírov ma stále fascinovali a tu je ti krásne prepojené s láskou. Proste ideálna kniha, ak máte chuť na romantiku a na niečo jednoduché. Číst víc
Markéta Bartoníčková
Neověřený nákup
11.3.2016
Důležité upozornění na úvod: nečtěte anotaci téhle knížky nebo ji zapomeňte, než se do ní pustíte. Já jsem totiž při zpětném přečtení anotace zjistila, že vlastně shrnuje celý obsah knihy od začátku do konce. Abyste zjistili, jak to dopadne, si ale přece knížku chcete přečíst :)

Hlavní hrdinkou příběhu je 29letá Hannah, která tak trochu neví, co se životem. Po nešťastném románku se ženatým mužem se vrací z New Yorku zpět do rodného Los Angeles. Nastěhuje se ke kamarádce Gabby, se kterou první večer vyrazí na večírek, kde potkává svou první lásku Ethana.

Na konci večírku se Hannah rozhoduje, zda odejít s Gabby domů, nebo zůstat s Ethanem. Obě možnosti se pak v knize odvíjejí jako samostatné příběhy a v každé z nich se Hannin život zdánlivě ubírá úplně jiným směrem.

Celý příběh se točí kolem toho, nakolik může jedno naše rozhodnutí ovlivnit náš život. Věříte, že pokud se něco má stát, tak se to stane, bez ohledu na aktuální rozhodnutí. Myslíte, že jestli je vám nějaký kluk souzen, prostě skončíte spolu, ať s ním dnes večer odejdete domů nebo ne? Hannah je v obou verzích příběhu přesvědčená, že co se stalo, mělo stát, protože to byl osud.

Příběh je hodně čtivý, psaný lehce a svižně ubíhá. Nejvíc jsem byla zvědavá, jestli obě verze příběhu nakonec dopadnou stejně a Hannah skončí na stejném místě se stejným klukem. Po přečtení si ale jako hlavní dojem z knížky odnáším poselství, že nemá smysl rozebírat naše předchozí rozhodnutí a přemýšlet "co by, kdyby".

Buďte spokojení s tím, co máte, nebo to změňte. Já věřím, že mám svůj osud ve svých rukou a dosáhla jsem svých úspěchů díky svému úsilí, byť s podílem štěstí nebo náhody. Kdyby celý náš život byl předem předurčen bez ohledu na to, co uděláme, tak by přece veškerá naše rozhodování byla zbytečná a stačilo by jen čekat, co se stane.
Číst víc

Nakladatelství Mladá fronta

Číst víc

„Je to úžasné, co všecko si mudlové vymysleli, aby se obešli bez čar a kouzel.“

Harry Potter a Tajemná komnata - J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor), 2016
Harry Potter a Tajemná komnata
J.K. Rowling, Jim Kay (ilustrátor)