Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Aspergerův syndrom
E-kniha

Život pod společenským tlakem

Navenek vypadají stejně jako všichni ostatní, ale jejich nitro skličuje neschopnost porozumět okolnímu, pro ně komplikovanému a nevyzpytatelnému světu plnému nepředvídatelných... Číst víc

Nakladatel
Galén, 2018
Počet stran
165

Navenek vypadají stejně jako všichni ostatní, ale jejich nitro skličuje neschopnost porozumět okolnímu, pro ně komplikovanému a nevyzpytatelnému světu plnému nepředvídatelných emocí, reakcí a potřeb ostatních lidí. Číst víc

  • PDF
  • Čeština

110 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Aspergerův syndrom - Iveta Radkovová, Galén, 2018
E-kniha
110 Kč

Více o eknize

Navenek vypadají stejně jako všichni ostatní, ale jejich nitro skličuje neschopnost porozumět okolnímu, pro ně komplikovanému a nevyzpytatelnému světu plnému nepředvídatelných emocí, reakcí a potřeb ostatních lidí.
Diagnóza Aspergerova syndromu je v současnosti diagnostikována patnácti dětem z tisíce, mezi nimi výrazně převládají chlapci. Porucha přetrvává do dospělosti a způsobuje svým nositelům velké obtíže v začlenění do společnosti, v rodinných, pracovních i přátelských vztazích.
Text Ivety Radkovové je v mnohém zásadní a originální. Na rozdíl od suchopárných příruček a učebnic totiž přináší českému čtenáři unikátní a velice otevřenou zpověď o tom, jak se člověk s Aspergerovým syndromem skutečně cítí a co prožívá, jakým úskalím je nucen každodenně čelit a co by mohlo jeho život ulehčit.
Spoluautor knihy Jaroslav Hořejší není jen trpělivým tazatelem. Do knihy přispěl i rozsáhlou studií o příčinách a projevech Aspergerova syndromu, ale především až skandálním textem odhalujícím život Hanse Aspergera a jeho velice pravděpodobnou službu nacismu.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

Iveta Radkovová
Neověřený nákup
19.11.2022
Knihkupectví na mou žádost odstranilo příspěvek poškozující mou osobu. Slovenská žena Lydia Horváthová o mě psala, že nemám Aspergeruv syndrom, ale změněný mozek vlivem poruchy osobnosti. Rozhovor prý pojednává o hysterické osobě. Kniha nepřináší užitečné informace.
Prohlašuji zde, že jsem byla diagnostikována kompetentní osobou, která mi stanovila diagnózu Aspergerova syndromu. Paní Lydii vůbec neznám a ona mě taky ne. Byl zde jasný záměr poškodit mou osobu. A poškodit reputaci knihy.
Knihu nikomu nevnucuju, lidé mají různé preference, to beru jako fakt.
Číst víc
Iveta Radkovová
Neověřený nákup
11.12.2022
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
A ještě dodám, že anorexii jsem nikdy neměla. Kdyby ta Slovenka věděla, co je anorexie, tak by takovej nesmysl neplacla. Anorexie má jako hlavní příznak extrémní vyhubnuti. To u mě nikdy nebylo. Já jsem jenom nešikovně držela dietu, protože jsme měla nadváhu. Dneska všichni vidí v každém pokusu o zhubnutí anorexii. Číst víc

„Naše manželství není dokonalé. Žádné manželství není dokonalé. Byly časy, kdy to má žena vzdala. A ještě víckrát se stalo, že jsem to vzdal já. Celé tajemství je v tom, že jsme to nikdy nevzdali současně.“

To nejlepší v nás - Colleen Hoover, 2019
To nejlepší v nás
Colleen Hoover