Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Stallo - Stefan Spjut, Faber and Faber, 2016

225 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Stallo - Stefan Spjut, Faber and Faber, 2016
Stallo - Stefan Spjut, Faber and Faber, 2016

Stallo

In the Summer of 1978, a young boy disappears without trace from a cabin in the Dalecarlian woods of Sweden. His mother claims he was abducted by a giant... Číst víc

4,4 7 hodnocení
Nakladatel
Faber and Faber, 2016
608 stran
8-9 hodin čtení

In the Summer of 1978, a young boy disappears without trace from a cabin in the Dalecarlian woods of Sweden. His mother claims he was abducted by a giant... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Angličtina

225 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned
Další knižní vydání (2)
Stallo - Stefan Spjut, Faber and Faber, 2015
Brožovaná vazba
Angličtina, 2015
Více než 30 dní

370 Kč


Stallo - Stefan Spjut, Host, 2013
Pevná vazba s přebalem
Čeština, 2013
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Stallo - Stefan Spjut, Faber and Faber, 2016
225 Kč

Více o knize

In the Summer of 1978, a young boy disappears without trace from a cabin in the Dalecarlian woods of Sweden. His mother claims he was abducted by a giant. The previous year, in the Sarek National Park, Laponia, a wildlife photographer takes a strange picture from his small airplane, of a bear running over the marshes. On its back sits a creature. It looks like a small monkey, but the photographer claims he has taken his first picture of a troll. Twenty-five years later, and back in Laponia, Susso runs a web page dedicated to searching for creatures whose existence have not yet been proven: the Yeti, the Loch Ness Monster, Big Foot. But Susso's true obsession is Trolls. When an old woman claims that a small furry animal has been standing outside her house, observing her and her five year old grandson for hours, Susso picks up her camera and leaves for what will become a terrifying adventure into the unknown. Because what if there really are trolls out there, and they're taking our children?
Číst víc
Počet stran
608
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
460 g
ISBN
9780571296804
Rok vydání
2016
Naše katalogové číslo
239975
Jazyk
angličtina
Nakladatel
Faber and Faber
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
Stallo - Stefan Spjut, Faber and Faber, 2016
Hostina pre vrany - George R.R. Martin, Tatran, 2016
792 Kč

Hodnocení

4,4 / 5

7 hodnocení

3
3
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

19
Malý život - Hanya Yanagihara, 2017
Právě čtu
Malý život

Deň si neviem predstaviť bez toho aby som neprečítala aspoň pár strán. Knihy mi ponúkajú skvelý únik z reality.

Simona Poliaková
Ověřený nákup
20.3.2020
Zvlaštný no skvelý príbeh
Stallo je zvláštna kniha a nesadne každému.V príbehu sa mieša krimi linka z fantasy prvkami a celé to vyustí do zaujímavého a originalného príbehu ktorý bol miestami aj dosť strašidelný.Pokiaľ máte radi severské prostredie určite sa po knihe pozrite :) Číst víc
Petra Plevová
Ověřený zákazník
12.5.2014
Knižní událost pro všechny milovníky severu
Ze Stalla jsem nadšená i několik měsíců po jeho dočtení. Zaujala mě anotace, téma mě lákalo do svých spárů. Miluju Skandinávii a Švédsko úplně nejvíc a Stallo sliboval, že mi řekne něco o severských mýtech. Nejsem milovník krimi ani thrillerů a podobných žánrů, které měly být také přítomny. Zase tolik naštěstí nebyly. První kapitola, která čtenáře vtahuje do svého nitra, byla úchvatným představením schopnosti popisu - popisu, který nenudí, po nemž naopak čtenář dychtí, užívá si ho plnými doušky, nechá se jím pohltit. Navíc popis, který nevyřčeným tajemnem děsil, s každou stránkou dýchal cosi nepoznaného a nebezpečného.
Nejvíc na celém příběhu cením autorovu schopnost neříkat všechno hned - tím myslím hlavně nepopisovat všechny ty tajemné postavy, nechat na čtenáři, ať si je představuje podle své vlastní fantazie, ať se bojí právě toho neviděného a nepoznaného. Přiznám se, že jsem se bála číst si večer, nebo když jsem byla sama doma. Bála jsem se, že mi na okno přihopsá veverka, která třeba vůbec není veverkou. Nebo že někde potkám skřítka, co se může proměnit. Snad jen ze setkání se stallem jsem strach neměla - co by tady u nás taky pohledával, že?
Fascinoval mě popis švédské přírody, bavil mě až naivně nadšený zápal hlavní hrdinky, vadil mi její vztah-nevztah s bývalým přítelem. Těšila jsem se na každou další kapitolu a užívala jsem si čtení. Konec jsem pravda čekala trošku víc "wow", ale co - nemůžu chtít všechno na 150 %, že :-)
Vřele doporučuju k přečtení!
Číst víc
Libor Špeta
Ověřený zákazník
9.5.2014
Nové téma
Stefan Spjut přišel s knihou, která je vážně na pomezí všech možných žánrů. Příběh mě velice zaujal, ale něco mi tam vadilo. Vlastně ani sám nevím, co to bylo. Možná to bylo stále se opakující rozdělení vyprávění od Susso k Sevedovi a když sem si na to skoro zvykl, vstoupila do vyprávění Gudrun. Možná to mohlo být tloušťkou knihy, ale ať to bylo cokoliv, nevadilo mi to natolik, abych knihu nedočetl.

Základem u téhle knihy je uvědomit si popis, který ke knize náleží. "Je to obdivuhodně napsaná kniha o trollech, démonech v nás a o vztazích s našimi dětmi, přírodou a zvířaty." Takže i když je hlavní linkou příběhu věc s trolly a únosem dětí, je zde i mnoho pasáží a vedlejších příběhů, kdy o trolly už tolik nejde. Ale i tyto příběhy jsou skvěle napsané a nikdy nejsou zbytečné. Vždycky se najde v knize postupem času chvíle, kdy si na tyhle pasáže čtenář vzpomene a řekne si "Aha...to vlastně bylo tohle..." Konec mě trochu zklamal. Vlastně ani nevim, co se to tam stal(l)o (tuhle slovní hříčku si člověk prostě nemůže odpustit :D). Skoro to vypadá jako by si autor nechal otevřená vrátka pro případné pokračování, ale být jím, tak bych to asi raději ani nedělal. Ale kdyby náhodou, přečtu si jí.

Čtení této knihy vůbec nelituji a rozhodně ji doporučuji. Je zde spousty skřítků, skvělých postav a příjemných popisů Švédské scenérie. Hlavně jde o něco nového, co tu již dlouho nebylo (zda-li vůbec někdy) a je dobře, že taková kniha vyšla. Za mě 4,5
Číst víc

Kupte společně
Stallo - Stefan Spjut, Faber and Faber, 2016
Hostina pre vrany - George R.R. Martin, Tatran, 2016
792 Kč

„Mysl je místo samo o sobě, které samo sobě může udělat nebe z pekla a peklo z nebe.“

Ztracený ráj - John Milton, 2015
Ztracený ráj
John Milton