Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Anna Klevská - Alison Weir, BB/art, 2019

299 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Anna Klevská - Alison Weir, BB/art, 2019
Přečtená
Anna Klevská - Alison Weir, BB/art, 2019

Anna Klevská
Přečtená

Královna s tajemstvím

Ovdovělý Jindřich VIII. se hodlá znovu oženit. Z politických důvodů padla volba na německou princeznu Annu Klevskou, jejíž portrét králi učaroval. Anna však neoplývá žádnou ze... Číst víc

5,0 5 hodnocení
4. díl série
Šest tudorovských královen
Nakladatel
BB/art, 2019
464 stran
6-7 hodin čtení

Ovdovělý Jindřich VIII. se hodlá znovu oženit. Z politických důvodů padla volba na německou princeznu Annu Klevskou, jejíž portrét králi učaroval. Anna však neoplývá žádnou ze ctností, jež Jindřich na ženách obdivuje. Ví, že není žádná kráska... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Výborný stav
  • Čeština

299 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024
Anna Klevská - Alison Weir, BB/art, 2019
299 Kč

Více o knize

Ovdovělý Jindřich VIII. se hodlá znovu oženit. Z politických důvodů padla volba na německou princeznu Annu Klevskou, jejíž portrét králi učaroval. Anna však neoplývá žádnou ze ctností, jež Jindřich na ženách obdivuje. Ví, že není žádná kráska, a modlí se, aby se mu zalíbila. Uprostřed zimy připlouvá do Anglie a nedočkavý král jí spěchá v ústrety. Jejich první setkání je však katastrofa. Jindřich je hluboce zklamaný. Snaží se „vyvléct z chomoutu“, jak sám říká, ale smlouvy jsou smlouvy. Přichází Annina svatební noc a ona trne strachy. Pokud krále nepotěší, jak to celé skončí? Rozvodem? Popravou? Jindřich dovede být krutý. Celý dvůr si o ní myslí, že je naivní a hloupá, ale ona ví, co se odehrává za jejími zády. A má tajemství. Existuje snad něco, co má zůstat skryto? Tuto duchaplnou a okouzlující dámu si časem zamilovali všichni, kdo ji znali, a Jindřich VIII., který ji zapudil, se nakonec stal jejím nejlepším přítelem. Tím však její příběh neskončil.
Číst víc
Originální název
Anna of Kleve: The Princess in the Portrait
Počet stran
464
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
165×215 mm
Hmotnost
698 g
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
938993
Styl
historický, napínavý
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené království
4. díl série
Šest tudorovských královen
Nakladatel
BB/art
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

5 hodnocení

5
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

14
Poškvrnená - Michaela Mihoková, 2017
Právě čtu
Poškvrnená

Knihy majú dosť veľký význam v mojom źivote. Knihy dodávajú ľuďom, teda tým, čo ich čítajú fantáziu, ktorú potrebuje každý človek. Veď, keď si predstavíme koľko fantázie má autor takej knihy. Vždy ma fascinovali knihy. Obdivovala som autorov pre ich fantáziu a predstavivosť. Začalo to rozprávkovými knihami v detstve, ktoré mi mamka čítala. V prvej triede, keď som sa naučila čítať, vzala som do ruky knihu sama. Iný význam kníh spočíva v tom, že nám, poskytujú bohatú slovnú zásobu. V knihách vidím tiež oddych od reálneho sveta. Niekedy som znechutená z celého dňa. Vtedy mi kniha poskytne pomocnú ruku a pohltí ma svojím dejom.

Terezia Horňáková
Ověřený zákazník
15.2.2022
Struhujúci príbeh
Tento příspěvek prozrazuje důležité momenty děje, proto je skrytý, abychom vám nepokazili zážitek ze čtení.
Strhujúci príbeh nevšednej spisovateľky Alison Weirovej s názvom "Anna Klevská - Královna s tajemstvím" ma ohromne nadchol.
Nedávno ovdovený kráľ Henrich VIII., ktorý zostal sám s malým chlapcom, si uvedomil, že sa musí znovu oženiť, aby si zabezpečil dedičstvo. Kráľ mal štyridsaťšesť rokov, nadváhu a trpel dnou. Pritom, ale všetky súce európske princezné boli natvrdo odmietnuté. Anna z Kleve, ktorá pochádzala z malého nemeckého kniežatstva, mala dvadsaťštyri rokov a tajomstvo, ktoré si chcela zúfalo uchovať. Henrich si objednal jej portrét u dvorného maliara, ktorý Annu namaľoval z najvýhodnejšieho uhla pohľadu. Henricha uchvátila očarujúca tvár z portrétu natoľko, že sa rozhodol s Annou oženiť. Po príchode Anny do Anglicka sa však kráľovi Anna znepáčila. Niektorí považovali novú kráľovnú za príťažlivú, no Henrich pochopil, že ju nikdy nebude môcť milovať. Je to strhujúci príbeh zvláštneho kráľovského sobáša, ktorý sa musel skončiť. Bolo treba nájsť len zdvorilú príčinu na rozviazanie ich manželstva. Keď sa Henrichovi zapáčila jedna z dvorných dám kráľovnej Anny, rozhodol sa manželku zapudiť.
Moja obľúbená spisovateľka Alison Weirová vykreslila všetky historické postavy kráľovského dvora, ako aj moc kráľa Henricha VIII., excelentne. Načrtla, že kráľovná Anna rozmýšľala nad svojím osudom. Mala malý výber. Buď príde o život alebo sa s ňou kráľ rozvedie a pošle ju zahanbenú domov?
Alison Weir nám predstavila nešťastné kráľovské manželstvo očami kráľovny Anny, ženy plnej nádeje a snov, z novej a prekvapivej perspektívy ženy, ktorá bola osamelá a bála sa o svoj život na kráľovskom dvore. Avšak vďaka jej schopnosti a predvídateľnosti Anna súhlasila s rozvodom a zostala s kráľom v priateľskom vzťahu. Mala tak naďalej zabezpečený spokojný život. Tento úžasný príbeh, ako aj ostatné romány Alison Weir vrele odporúčam každému.
Číst víc

„A je to tahle chvíle, skutečnost, že mě nenecháváš odejít, kterou připisuju na seznam svých důvodů, proč právě ty.“

Počkej na moře - Veronika Opatřilová, 2022
Počkej na moře
Veronika Opatřilová