Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Jde to i bez plastů - Sylvia Schaab, Portál, 2019

57 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Jde to i bez plastů - Sylvia Schaab, Portál, 2019
Přečtená
Jde to i bez plastů - Sylvia Schaab, Portál, 2019

Jde to i bez plastů
Přečtená

Třicetidenní program pro celou rodinu

Není vám lhostejné, kolik odpadu vaše rodina produkuje, a snažíte se zavést opatření, která produkci odpadu omezují? Nakupujete do vlastních látkových sáčků? Pořídili jste dětem... Číst víc

Nakladatel
Portál, 2019
Počet stran
240

Není vám lhostejné, kolik odpadu vaše rodina produkuje, a snažíte se zavést opatření, která produkci odpadu omezují? Nakupujete do vlastních látkových sáčků? Pořídili jste dětem voskové ubrousky na svačinu? Vyrábíte vlastní čisticí a kosmetické... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Mírně opotřebovaná
  • Čeština

57 Kč

Cena nové knihy: 149 Kč
Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Není vám lhostejné, kolik odpadu vaše rodina produkuje, a snažíte se zavést opatření, která produkci odpadu omezují? Nakupujete do vlastních látkových sáčků? Pořídili jste dětem voskové ubrousky na svačinu? Vyrábíte vlastní čisticí a kosmetické prostředky? Pak je tato kniha právě pro vás!
Základem knihy je pět principů: odmítat nepotřebné, redukovat, používat znovu, recyklovat, kompostovat. Vyžaduje to poměrně velký zásah do navyklého způsobu života, ale s trochou promyšleného plánování je přechod snadno uskutečnitelný. Navíc se nejedná o žádné radikální dogma, ale o realistický pohled na věc s využitím toho, co má člověk po ruce a co ho příliš nezatěžuje.
Kniha nabízí třicetidenní cyklus uskutečňování změn v duchu života bez plastů rozdělený na pět okruhů. Zabývá se například tématy, jako jsou nákupy, vaření a uchovávání potravin, kuchyňské potřeby, cestování, úklid domácnosti, praní, koupelna, neškodící kosmetika, byt, zahrada, kancelář, školní oblečení, dětství, velké svátky v roce, chov zvířat vše bez plastů.

Autorka změnu přístupu přirovnává ke stěhování nebo ke změně zaměstnání i v těchto případech je potřeba vše postupně vyzkoušet a zavádět. Na každý den je připraveno jedno téma, ale samozřejmě lze vše uskutečňovat ve vlastním tempu.

Autorka, německá novinářka Sylvia Schaab, se už od mládí zajímá o ochranu přírody, alternativní životní styl a udržitelnost. Patří ke generaci, která již byla v tomto duchu vychovávána, a je přední propagátorkou hnutí zero waste v Německu.
Číst víc
Počet stran
240
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
290 g
Rok vydání
2019
Naše katalogové číslo
1018693
Jazyk
čeština
Nakladatel
Portál
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Portál

Číst víc

„Řekl jsem již, že metafory jsou nebezpečné. Láska začíná metaforou. Jinak řečeno: láska začíná ve chvíli, kdy se žena vepíše svým prvním slovem do naší poetické paměti.“