Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Poslední valčík je můj - Zelda Fitzgerald, Kniha Zlín, 2019

269 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Poslední valčík je můj

Začínající balerína Alabama a úspěšný malíř David na první pohled vypadají jako dokonalý mladý pár. Skutečnost je ale jiná. Přestože oba patří k americké smetánce jazzového... Číst víc

4,0 1 hodnocení
Věk
14+
Nakladatel
Kniha Zlín, 2019
280 stran
4 hodiny čtení

Začínající balerína Alabama a úspěšný malíř David na první pohled vypadají jako dokonalý mladý pár. Skutečnost je ale jiná. Přestože oba patří k americké smetánce jazzového věku, jejich manželství se kvůli hádkám a žárlivosti rozpadá. Alabama nakonec... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

269 Kč

Vydavatelem doporučená cena: 299 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024
Poslední valčík je můj - Zelda Fitzgerald, Kniha Zlín, 2019
269 Kč

Více o knize

Částečně autobiografický román o lásce a snech, které se někdy nesplní

Začínající balerína Alabama a úspěšný malíř David na první pohled vypadají jako dokonalý mladý pár. Skutečnost je ale jiná. Přestože oba patří k americké smetánce jazzového věku, jejich manželství se kvůli hádkám a žárlivosti rozpadá. Alabama nakonec přistoupí k ráznému kroku a od Davida i své dcery se odstěhuje, aby se mohla věnovat své kariéře v prestižním tanečním souboru. Vážné zranění ale všechno vmžiku změní.

Číst víc
Počet stran
280
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
130×200 mm
Hmotnost
473 g
ISBN
9788074738654
Rok vydání
2019
Věkové doporučení
14+
Naše katalogové číslo
632077
Styl
napínavý, životopisný, romantický, historický
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Kniha Zlín
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

2
Děti nade vše - Delphine de Vigan, 2021
Právě čtu
Děti nade vše

IG: @literarni_zasivarna Káva, hudba, knihy. Tři věci, bez kterých bych nepřežila. Miluji vlastně umění celkově, od architektury po grafický design. Jsem spíše samotář, ale zároveň miluju lidi, čas strávený s přáteli s kvalitním vínem a debaty nad vším možným i nemožným. Praha je moje láska a už v ní tak napůl žiji, což je vlastně můj splněný sen. Nejradši se procházím uličkami v centru a posedávám v kavárně s dobrou kávou. V literatuře se zaměřuji víc na klasiky. Preferuji spíš vážnější knihy, happyend není úplně pro mě. Realismus vede. Fascinuje mě ruská literatura, ale miluji i Francouze. Zbožňuji zkrátka vše, co má osobnost, ať už jde o místa, umění, či o lidi. A taky kočky.

Natálie Příhodová
Ověřený zákazník
20.9.2021
Při čtení této knihy doporučuji pustit si klasickou hudbu, na kterou se odkazuje v průběhu celé knihy a která (alespoň pro mě) dokonale doladila atmosféru příběhu.

Hlavní hrdinku Alabamu si pravděpodobně příliš nezamilujete, je totiž poměrně dost sobecká a věčně nespokojená, ale také je neskutečně cílevědomá a odhodlaná splnit si svůj sen. A v tom jí zkrátka musíte fandit.

Ačkoliv se mi první část knihy kvůli množství metafor trochu hůře četla, část v Paříži to dokonale vynahradila. Představovala jsem si, že snídám croissant v pařížském baletním studiu a koukám na ty krásné něžné baletky.

Zkrátka, bylo to upřímné, bylo to dojemné a Zelda v této knize nechala kus sebe.
Číst víc

„Být odvážný neznamená to, že se nebojíte. Být odvážný znamená, že se bojíte, opravdu se bojíte, a stejně uděláte to, co je správné.“

Koralina - Neil Gaiman, 2014
Koralina
Neil Gaiman