Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Právní a politický rámec Evropské unie - 5. vydání
E-kniha

Kniha Právní a politický rámec Evropské unie mapuje situaci, v jaké se Evropská unie nachází na počátku roku 2020. První část knihy je věnována analýze právního základu EU,... Číst víc

Nakladatel
Wolters Kluwer ČR, 2020
Počet stran
460

Kniha Právní a politický rámec Evropské unie mapuje situaci, v jaké se Evropská unie nachází na počátku roku 2020. První část knihy je věnována analýze právního základu EU, jejím institucím, soudnímu systému a europeizaci... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

645 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Právní a politický rámec Evropské unie - 5. vydání - Ivo Šlosarčík, Wolters Kluwer ČR, 2020
E-kniha
645 Kč

Více o eknize

Kniha Právní a politický rámec Evropské unie mapuje situaci, v jaké se Evropská unie nachází na počátku roku 2020. První část knihy je věnována analýze právního základu EU, jejím institucím, soudnímu systému a europeizaci členských států. Ve druhé části je vysvětlena zejména ekonomická a politicko-sociální dimenze evropské integrace – volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu, včetně projektu eurozóny a její krize.
Autor v knize reflektuje důsledky brexitu, jenž byl projevem vzrůstající asertivity jednotlivých členských států a sílících tendencí odmítat stále se zvětšující faktický vliv EU na jejich vnitrostátní politiku. Dále se autor zaměřuje na limity právně-technokratického přístupu k evropské integraci a schopnosti EU adaptovat se na vnitřní i vnější „černé labutě“ evropské integrace, jež demonstruje na změnách plynoucích z krize ekonomického vládnutí v EU, migrační krize a krize liberální demokracie v některých členských státech. Díky autorově právní a politologické erudici a dlouholetému bádání o tématu evropské integrace kniha není jen suchým popisem institucí a kompetencí EU, ale zejména pojednáním o střetávání formálních právních pravidel a politické praxe.
Ivo Šlosarčík je profesorem mezinárodních teritoriálních studií a držitelem titulu Jean Monnet Chair pro obor práva EU. Působí na katedře evropských studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. V minulosti publikoval monografii analyzující transformaci kondicionality v Evropské unii, byl editorem knihy o institucionální reformě EU po Lisabonské smlouvě a autorem knihy o unijní dimenzi politického a ekonomického vývoje v Irské republice.
Číst víc
Počet stran
460
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
766481
Jazyk
čeština
Nakladatel
Wolters Kluwer ČR
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“