Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Setkání v soumraku
E-kniha

Po rozchodu s nevěrným přítelem se Rebecca rozhodne začít nový život na anglickém venkově. Od prvního dne má pocit, že v pronajatém domě není sama. Je možné, aby byl ve... Číst víc

4,0 4 hodnocení
Nakladatel
Alpress, 2020
202 stran
3 hodiny čtení

Po rozchodu s nevěrným přítelem se Rebecca rozhodne začít nový život na anglickém venkově. Od prvního dne má pocit, že v pronajatém domě není sama. Je možné, aby byl ve starobylých zdech uvězněný duch bývalého majitele... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

189 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Setkání v soumraku - Renáta Navrátilová, Alpress, 2020
E-kniha
189 Kč

Více o eknize

Po rozchodu s nevěrným přítelem se Rebecca rozhodne začít nový život na anglickém venkově. Od prvního dne má pocit, že v pronajatém domě není sama. Je možné, aby byl ve starobylých zdech uvězněný duch bývalého majitele? Dívka se pouští do nebezpečného pátrání po zapomenuté tragédii a touží, aby minulost sídla nikdy odhalila.
Číst víc
Počet stran
202
Rok vydání
2020
Edice
Klokan
Naše katalogové číslo
838065
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Alpress
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

4 hodnocení

2
0
2
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

13
Ověřený zákazník
1.7.2022
2,5/5
Príbeh, ktorý nám je vyrozprávaní v tejto knihe je zo súdka “paranormálnej romantiky” a ja veľmi rada objavujem takéto ducharské príbehy, keďže som pri Layle od CoHo zistila, že ma bavia.

Bohužiaľ, tentokrát nebudem až tak nadšene chváliť. Príbeh je síce originálny a má veľký potenciál, to sa mu uprieť nedá, ale autorka ho nevyužila tak, ako by sa dalo. V prvej polovici ma nedokázalo nič zaujať, keďže je tam mnoho zbytočností, opisov a dej sa naťahuje. Síce sme hneď hodení do situácie, že sa Rebecca nasťahuje do starého, tajomného, domu a začínajú sa diať zvláštne veci, má zvláštne sny atď., no autorka ma svojim štýlom písania nedokázala vtiahnúť do deja.

Čo sa, ale nedá povedať o druhej polovici, ktorá sa odohráva v minulosti. Ako keby som čítala inú knihu. Táto dejová línia je spracovaná lepšie a zaujímavejšie, hlavne romantická linka je vďaka tomu uveriteľnejšia, takže táto zmena sa mi páčila a čítalo sa to naozaj svižnejšie.

No ani v prítomnosti, ani v minulosti, sme sa nedočkali všetkých odpovedí, vysvetlení a dielo pôsobí chaoticky. Nápad je krásny, o tom niet pochýb, no príbeh je nedotiahnutý, má veľa zbytočností a opakujúcich sa fráz, napr. keď Rebecca stále dookola “o ňom” premýšľa ako o človeku, o ktorom sme vedeli, že sa narodil v inom storočí, no ona pochybovala, že je duch, toto ma naozaj iritovalo.

Koniec je na domyslenie si, čo bolo asi ďalej, čo by mi ani nevadilo, ak by teda autorka v tejto knihe vysvetlila všetko prečo/ako/čo/kto. Druhá časť sa zatiaľ síce nechystá, ale verím, že by ju viacerí privítali, aby dostali odpovede a vlastne aj nejakú sladšiu bodku.

Pokiaľ ste zvedaví, máte radi záhady a chcete okúsiť trošku paranormálna, skúste tento počin českej autorky, možno sa vám zapáči.
Číst víc
15
Ověřený zákazník
27.6.2022
Recenzia
Setkání v soumraku som mala možnosť prečítať si vďaka štafete. Do knihy som išla naslepo a myslela som, že pôjde o triler. Och, ako veľmi sa mýlila. Hlavná hrdinka Rebecca uteká pred minulosťou a nevydareným vzťahom. Nasťahuje sa do starého domu, o ktorom si každý len šepká, ale nikto jej nepovie pravdu. Začiatok mi prišiel veľmi pomalý a poriadne sa tam nič nedialo. Štýl písania bol ľahký, ale niekedy mi prekážali opakujúce sa vety, ktoré si stále Rebecca pokladala. Potom nebola zmätená len ona, ale aj ja. Záhada s duchom/démonom bola zaujímavá, ale žiaľ mi prišla nedotiahnutá do konca. Nechápala som, prečo je tam, čo tam robí, prečo Rebecce odpovedá v hádankách. Druhá polovica mi prišla oveľa lepšia, vždy ma fascinovalo ako sa žilo v minulosti, v iných storočiach, preto som to ocenila. Niektoré veci sa konečne vysvetlili! Stále som však mala viac a viac otázok, ktoré mi nikto nezodpovedal. Malo to originálny námet, ale niečo mi tam chýbalo, nechápala som určité súvislosti, chcela som poznať odpovede. Lenže tie neprichádzali. Zrazu som prečítala poslednú stranu a zostala som zúfalá. Z tohto úplne evokuje možnosť pokračovania, ale nikde som sa o tom nedočítala. Zaslúžilo by si to, pretože sa podľa mňa väčšina z toho nevysvetlila. Aspoň dúfam, že som nebola jediná, ktorá to tak vnímala. Kniha má potenciál, ale určite by som v dvojke, ak vôbec bude, ocenila vysvetlenie, čo sa tam dialo alebo prečo to tak bolo, ako to bolo možné. Číst víc
Veronika L.
Neověřený nákup
4.1.2021
Pěkná knížka, hlavní hrdina je super, děj má spád od počátku do konce. Závěr je originální, mně se líbil moc. Předposlední scéna byla dramatická a určitě jedna z nejlepších, co jsem kdy četla. Očekávám druhý díl. Číst víc

„Buď požehnáno počasí, neboť je společnou věcí lidí, kteří si nemají co říci.“

Povětroň - Karel Čapek, 2017
Povětroň
Karel Čapek