Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Arabella z Marsu - David D. Levine, Edice knihy Omega, 2019

354 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Arabella z Marsu - David D. Levine, Edice knihy Omega, 2019
Arabella z Marsu - David D. Levine, Edice knihy Omega, 2019

Arabella z Marsu

Od doby, kdy Newton pozoroval bublinu, která stoupala z jeho vany, lidstvo objevuje hvězdy. Když král William III. pověřil kapitána Williama Kidda, aby na konci sedmnáctého... Číst víc

5,0 1 hodnocení
1. díl série
Dobrodružství Arabelly Ashby
Věk
14-18
Nakladatel
Edice knihy Omega, 2019
Počet stran
400

Od doby, kdy Newton pozoroval bublinu, která stoupala z jeho vany, lidstvo objevuje hvězdy. Když král William III. pověřil kapitána Williama Kidda, aby na konci sedmnáctého století uskutečnil první expedici na Mars, ukázalo se... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

354 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Všude samí lháři - Shari Lapena, Kalibr, 2024

Více o knize

Od doby, kdy Newton pozoroval bublinu, která stoupala z jeho vany, lidstvo objevuje hvězdy. Když král William III. pověřil kapitána Williama Kidda, aby na konci sedmnáctého století uskutečnil první expedici na Mars, ukázalo se, že vesmírné mise jsou proveditelné, ale i velmi výnosné.

Nyní, o jedno století později, funguje na Marsu prosperující britská kolonie.

Je domovem Arabelly Ashby, mladé ženy, která je v místních drsných podmínkách maximálně spokojená. Ale správná anglická dáma se chová jinak: netráví čas s otcem na stavbě složitých automatických strojů, ani nešmíruje svého bratra a marťanskou chůvu. A tohle chce její matka okamžitě napravit – plánuje ji přemístit do exotického světa, který Arabella nikdy neviděla: do Londýna v jakési Anglii.

Nicméně když nečekané události ohrožují její domov na Marsu, Arabella se rozhodne, že udělat správnou věc je mnohem důležitější než chování podle šablony. Přestrojí se za chlapce a připojí se k posádce Diany, lodi, která patří Mars Trading Company. Na palubě se setkává s tajemným kapitánem, kterého hned zaujme její krása i talent.

Pokud chce Arabela zachránit rodinu na Marsu, musí si poradit s rebely v posádce a zapojit se i do námořní války mezi Británií a Francií, která zuří na plné obrátky.

Arabella z Marsu, román držitele ceny Hugo Davida D. Levina, nabízí dobrodružství, romantiku, politické intriky a Napoleona ve vesmíru!
Číst víc
Počet stran
400
Vazba
pevná vazba
Rozměr
135×205 mm
Hmotnost
559 g
ISBN
9788073908331
Rok vydání
2019
Věkové doporučení
14-18
Naše katalogové číslo
464993
Jazyk
čeština
1. díl série
Dobrodružství Arabelly Ashby
Nakladatel
Edice knihy Omega
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

19

Knižná blogerka, Humbook fest 2018, 2019 ambasádorka a milovníčka nových svetov. Od roku 2019 aj vedúca literárnej sekcie SlavConu.

Jana Paveleková
Ověřený zákazník
2.6.2019
Jaji bloguje hodnotí
Arabella z Marsu je prvou časťou sľubnej série. Ako to už býva zvykom, dosť to „schytá“, keďže je úvodom niečoho väčšieho. V Dcére ľudstva skôr tie začiatočné reči potlačili do úzadia gradáciu deja, ale tu to bolo na moje prekvapenie iné. Bavilo ma každé slovo od začiatku až po koniec a každá súčasť knihy zapadala presne tam, kde bola.

Taktiež chcem pochváliť prácu prekladateľa a celej redakcie vydavateľstva. V knihe som sa stretla s toľkými neznámymi výrazmi a fakt, že všetky mi dávali zmysel (smiech). Neraz sa hovorí, že títo talentovaní ľudia nemôžu robiť len svoju prácu, ale musia byť aj dobrými spisovateľmi a tu sa to len osvedčilo. Čitatelia sa tak stretnú nielen s jazykom obyvateľov Marsu, ale aj ich zvykmi a na chvíľu sa staneme pozemskými diplomatmi.

Arabella je kniha, s akou som sa doteraz moc nestretla. Nachádza sa v nej romantika a dobrodružstvo, ale pohľad, akým pozeráme na alternatívny svet je zaujímavý a páči sa mi. Hoci sa tu stretávame s niektorými pasážami, kde by som si radšej obúchala knihu o hlavu (sem tam je hlavná hrdinka tak naivná, až ma to bolelo), príbeh ako taký sa mi páčil a nesmierne sa teším na pokračovanie.
Číst víc

Nakladatelství Edice knihy Omega

Číst víc

„Nad kravincem se muškátu nedočucháš.“

Cirkus Humberto - Eduard Bass, 2017
Cirkus Humberto
Eduard Bass