Přeskočit na hlavní obsah
Den - Michael Cunningham, Odeon CZ, 2024
Belgravia - Julian Fellowes, Jota, 2021

356 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Belgravia

Je předvečer bitvy u Waterloo, 15. června 1815. Vévodkyně z Richmondu pořádá v Bruselu velkolepý ples. Mezi urozenými hosty se nachází i James a Anne Trenchardovi, kteří získali... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Jota, 2021
448 stran
6-7 hodin čtení

Je předvečer bitvy u Waterloo, 15. června 1815. Vévodkyně z Richmondu pořádá v Bruselu velkolepý ples. Mezi urozenými hosty se nachází i James a Anne Trenchardovi, kteří získali obrovský majetek obchodováním... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

356 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned
Další knižní vydání (2)
Belgravia - Julian Fellowes, Orion, 2016
Brožovaná vazba
Angličtina, 2016
Vyprodané

Belgravia - Julian Fellowes, Orion, 2016
Brožovaná vazba
Angličtina, 2016
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více z kolekce

Velký knižní čtvrtek

Divé ženy - Emilia Hart, Kontrast, 2024

Více o knize

Původ rozděluje, láska spojuje. Knižní předloha stejnojmenného seriálu od tvůrce Panství Downton.

Vydejte se do světa britské aristokracie 19. století. Poznejte její lesk i odvrácenou stranu, přepych panského života vykreslený do posledního detailu vévodkyniných šatů a účesu stejně jako neurvalost hráčských doupat a přístavních krčem. Historický román, vztahové drama a detektivní thriller, to vše je Belgravia, klenot z pera autora seriálu Panství Downton a filmu Gosford Park.

Sophia a Edmund spolu protančili celý večer. Bál u vévodkyně z Richmondu však přeruší špatná zpráva: Napoleon Bonaparte se blíží a britské vojsko se mu musí postavit. Mladým milencům se v té chvíli obrátí život vzhůru nohama. Co se té noci odehrálo? Ať už to bylo cokoli, i po pětadvaceti letech, kdy začne tajemství vyplouvat na povrch, nedá jistým členům vyšší společnosti spát.

Julian Fellowes, autor Panství Downton a dalších oceňovaných scénářů, nás zve do Londýna 19. století mezi společenskou smetánku. Rodiny z nejvyšší aristokracie, které nemají své bohatství a tituly komu odkázat; rodiny sice urozené, ale bohaté jen potomstvem, které musí ve sňatku hledat zajištění; a rodiny nově zbohatlých podnikatelů, toužící po vzestupu mezi šlechtu, která na ně hledí skrz prsty. Osudy, vztahy a intriky všech se protnou v paláci na Belgravském náměstí, v přepychových salónech panstva i skromných komůrkách služebnictva. Toto vše Fellowes důvěrně zná a vykresluje před čtenáři do nejmenších detailů.
Na své si přijdou ti, které přitahuje líc i rub životního stylu britské aristokracie, především však všichni milovníci dobrých příběhů. Společně budeme držet palce sympatickým hrdinům, aby úspěšně zdolali nástrahy společenských konvencí, překazili zákeřné spiknutí a dočkali se štěstí, které může mít velmi překvapivou podobu.
Číst víc
Naše katalogové číslo
988435
Originální název
Belgravia
Počet stran
448
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
145×210 mm
Hmotnost
622 g
ISBN
9788075658852
Rok vydání
2021
Styl
romantický, historický
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Egypt
Nakladatel
Jota
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

6.3.2022
Belgravia je čtivý román, který je svým stylem podobný autorovu jinému počinu, seriálu Panství Downton. Fellowes znovu vsadil na postavy z prostředí britské aristokracie, tentokrát 19. století, a jejich intriky. Příběh je opět perfektně vymyšlený a plný dějových zvratů, takže čtenáře udržuje v příjemném napětí. Román je skvělý na odreagování po pracovním dni a kniha oproti seriálu má tu výhodu, že lze přečíst najednou libovolný počet stránek a není třeba čekat týden na pokračování. Číst víc

Nakladatelství Jota

Číst víc

„Otče náš, jenž jsi na nebesích, co tam pořád v tom nebi děláš, slez už konečně a buď tady se mnou dole.“

Neděle odpoledne - Viktorie Hanišová, 2022
Neděle odpoledne
Viktorie Hanišová