Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Od semínka v prach - Marc Hamer, Nakladatelství KAZDA, 2021

300 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Od semínka v prach

O životě, přírodě a jedné zahradě

Kniha Od semínka v prach je vlastně jakýmsi manifestem zahradnického zenu a povzbudivou rozpravou o životě v souladu s přírodou. Kde není uřvané ego, tam má v na­stalém prázdnu... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA, 2021
Počet stran
304

Kniha Od semínka v prach je vlastně jakýmsi manifestem zahradnického zenu a povzbudivou rozpravou o životě v souladu s přírodou. Kde není uřvané ego, tam má v na­stalém prázdnu šanci vyvstat něco jiného. Třeba štěstí. Pak stačí... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

300 Kč

Skladem > 5 ks
Posíláme ihned
Další knižní vydání
Seed to Dust - Marc Hamer, Vintage, 2022
Brožovaná vazba
Angličtina, 2022
Do 5 – 9 dnů

282 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024

Více o knize

„Zahrada patří všem, kteří se na ni dívají – je jako kniha, a každý, kdo do ní zavítá, si odnese něco jiného.“

Představte si nádhernou rozlehlou zahradu. Sytě rudé hortenzie se uklánějí popínavým žlutým růžím, pásy nar­cisů kynou jiřinám, tulipány si na hlavy pod zlatavým sluncem uvazují růžový turban. Na staré okrasné jezírko shlíží z nebe natržený mrak. V zadní části přechází zastři­žený trávník v louku plnou divokých květin, a kdo by šel ještě dál, až za mokřiny v koutě, toho by obklopily vzrost­lé javory a buky. Jenže do téhle zahrady nikdo nechodí. Paní je pryč nebo se dívá oknem z kuchyně a jediným člo­věkem, který šlape mezi záhony, je stárnoucí vousatý za­hradník. Jmenuje se Marc Hamer a donedávna přes zimu chytal krtky.

Kniha Od semínka v prach je vlastně jakýmsi manifestem zahradnického zenu a povzbudivou rozpravou o životě v souladu s přírodou. Kde není uřvané ego, tam má v na­stalém prázdnu šanci vyvstat něco jiného. Třeba štěstí. Pak stačí zahlédnout rorýse, pohladit muškát nebo sledo­vat postarší sousedku, a nic vám nechybí.

Zabořte ruce do země, chvíli jen tiše pozorujte a uvidíte, co se stane

Marc Hamer navrhl a pečuje o tutéž pětihektarovou zahradu více než dva­cet let. Chodí do ní málokdo, a tak je jediným člověkem, který zná všechna její tajemství — ale přitom mu nepatří. Jeho vztah s paní majitelkou je záro­veň odtažitý i překvapivě důvěrný, pro­dchnutý tajuplným spojením panujícím mezi dvěma lidmi, kteří velice odlišným způsobem sdílejí tentýž prostor.

V této ojedinělé knize nás Hamer mě­síc po měsíci provádí svými zážitky při práci v zahradě i mimo ni, přičemž stří­dající se roční období uvádějí do popředí stále nové rostliny i živočichy a zahrad­níka samotného vedou k rozjímání nad vlastní minulostí i budoucností. Z au­torova mírumilovného a meditativního vyprávění se dozvíme o zahradnickém folklóru a moudrosti, radostech práce rukama, jeho cestě od osamělého bezdo­movectví k rodinné spokojenosti i o ko­loběhu růstu a rozkladu, podle něhož se řídí nejen život v zahradě, ale i ten náš.
Číst víc
Originální název
Seed to Dust
Počet stran
304
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
135×208 mm
Hmotnost
468 g
ISBN
9788076700543
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1140071
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené království
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

27.9.2023
Táto kniha nie je pre každého. Pre mňa bola na 100%, pretože sama mám veľkú záhradu a pestovanie kvetov je nielen moja záľuba, ale robím to aj profesionálne.
Autor, ktorý si prešiel životom spisovateľa, ale aj takmer bezdomovca a tuláka veľmi poeticky opisuje rok v záhrade, v ktorej pracoval ako záhradník.
Okrem Čapkovej záhradníckej biblie som nič krajšie o súlade človeka s prírodou nečítala.
Číst víc
Andrea Heglasova
Ověřený zákazník
25.10.2022
Od seminka v prach
Tato kniha...kam vsade ma preniesla....citala som ju rovne 4 mesiace...aj s ohladom na vsetky povinnosti a okolnosti, ale bolo to tak spravne, mala som cas kazde susto spracovat. Otvorila som ju a vzdy som citila, ako ten vzduch zo zahrady vonia. Zivot, pokoj, pokora....text prinasa vela lyrickych opisov, takze bud na ne musite mat naladu alebo byt taky citatelsky typ a nazvy rastlin v cestine boli pre mna celkom zapeklite, ale ved pointa aj tak lezala niekde inde. Som vasniva zahradkarka, klasicky pripad, ked vasen prevysuje talent a poznatky a na samom konci stoji aj tak stado lani, ktore sa prechadza po tom mojom luxusnom bufete a zozerie mi komplet vsetko, ale ved Syzifos...tato kniha je moj svet a autor ma na kazdej strane nieco naucil. Podla mna velka vzacnost, tento pocin. Som zahradkofil a idealista a tato kniha mi spravila dobre na dusi. Číst víc

Nakladatelství Nakladatelství KAZDA

Číst víc

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“