Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Genialita vtákov - Jennifer Ackerman, Nakladatelství KAZDA, 2020

57 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Genialita vtákov - Jennifer Ackerman, Nakladatelství KAZDA, 2020
Přečtená
Genialita vtákov - Jennifer Ackerman, Nakladatelství KAZDA, 2020

Genialita vtákov
Přečtená

Ako to, že vtáky vycítia blížiacu sa búrku, o ktorej zatiaľ my nemáme ani tušenia? Vďaka akej navigácii dokážu trafit do miest vzdialených tisíce kilometrov, kde nikdy predtým... Číst víc

4,6 5 hodnocení
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA, 2020
Počet stran
352

Ako to, že vtáky vycítia blížiacu sa búrku, o ktorej zatiaľ my nemáme ani tušenia? Vďaka akej navigácii dokážu trafit do miest vzdialených tisíce kilometrov, kde nikdy predtým neboli?
Ako je možné, že vedia dokonale napodobni... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Slovenština

57 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Jak mohou ptáci vytušit, že se blíží bouře, o které my zatím nemáme sebemenší ponětí? Jak najdou cestu do tisíce kilometrů vzdálených míst, když tam nikdy nebyli? Jak dovedou přesně napodobit složité zpěvy desítek dalších druhů? Jak si po šesti měsících pamatují, kam si na ploše o velikosti stovek čtverečních kilometrů ukryli potravu?

Možná je slovo genialita skutečně na místě. Dlouho jsme si mysleli, že ptáci řeší problémy křídly. Nyní se ukazuje, že používají mozek, který se svou výkonností rovná mozku primátů, a v některých ohledech dokonce i člověka. Výzkumy posledních let dokládají, že ačkoliv mají ptačí mozky odlišnou stavbu než mozky savců, ve své funkčnosti si s nimi nikterak nezadají. Ptáci si prostě našli vlastní cestu, jak používat hlavu. Jennifer Ackerman cestovala napříč světem, aby v pracovnách vědců i v terénu sesbírala nejnovější poznatky a vytvořila srozumitelný celek. Nezapomněla přidat svůj typický humor, čtivost a nadhled. Ať už jste kdokoli, sousloví ptačí mozeček budete po přečtení této knihy chápat zcela jinak.

Jennifer Ackerman (narozena 1959) píše již více než tři desetiletí o vědě, přírodě a biologii člověka. Po celý život se snaží zpřístupňovat poznání co nejširšímu publiku, hledat místo člověka v přírodou daných souvislostech a kreativně uvažovat nad vědeckými fakty. Její styl spojuje čtivost a poutavost s předcházející pečlivou rešerší. Právě v tom tkví její hlavní dar a díky tomu se její práci dostává opakovaných ocenění. Mimo jiné získala stipendium americké Národní nadace pro literaturu v oblasti literatury faktu, Buntingovo stipendium a grant od Nadace Alfreda P. Sloana.

Má za sebou nespočet příspěvků a článků v mnoha publikacích, například National Geographic či New York Times. Především ale píše knihy. Genialita ptáků (The Genius of Birds) je nejnovější z nich, v pořadí sedmá.
Číst víc
Počet stran
352
Vazba
pevná vazba
Rozměr
213×215 mm
Hmotnost
498 g
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
1155973
Jazyk
slovenština
Překlad
Nakladatel
Nakladatelství KAZDA
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,6 / 5

5 hodnocení

3
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

10.2.2023
Výborná kniha z ktorej som sa dozvedela zaujímavé a šokujúce veci zo sveta vtákov, ale aj človeka. O tom ako premýšľajú, ako sa orientujú, o reči vtákov, ale aj to čo majú spoločné s ľuďmi...kniha sa mi miestami čítala ťažšie, ale aj tak to bolo fascinujúce čítanie. Ako mínus hodnotím absenciu obrázkov, na druhej strane má to nútilo vyhľadávať si opisované vtáky na internete, popri čítaní som si pozrela aj veľa videí a vďaka tomu ich milujem ešte viac... zaujímavé je, že kniha na mňa pôsobila až motivačne...teším sa na pokračovanie. Číst víc

Nakladatelství Nakladatelství KAZDA

Číst víc

„Opravdu mě po dočtení dorazilo, že když skončíte se čtením, přejete si, aby byl autor váš úžasný kamarád a mohli jste mu zavolat, kdykoliv se vám chtělo.“

Kdo chytá v žitě - Jerome David Salinger, 2021
Kdo chytá v žitě
Jerome David Salinger