Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Zaříkávačky - Emanuela Valentini, Metafora, 2021

66 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Zaříkávačky - Emanuela Valentini, Metafora, 2021
Přečtená
Zaříkávačky - Emanuela Valentini, Metafora, 2021

Zaříkávačky
Přečtená

Dokážou léčit holýma rukama, ale ne všechno je v jejich moci...

Lékařka Sara Romaniová se po letech vrací do starobylé vesničky Borgo Cargo v srdci emilských Apenin, kde žije její babička a kde se setkává nejen s kamarády z dětství, ale také... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Metafora, 2021
368 stran
5 hodin čtení

Lékařka Sara Romaniová se po letech vrací do starobylé vesničky Borgo Cargo v srdci emilských Apenin, kde žije její babička a kde se setkává nejen s kamarády z dětství, ale také se vzpomínkami, které by raději nechala pohřbené v minulosti. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

66 Kč

-19 %
Původní cena: 82 Kč
Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Můžeš říct: Miluju tě - Markéta Forejtová, Monika Seidlová, Nofreeusernames, CooBoo CZ, 2024

Více o knize

Lékařka Sara Romaniová se po letech vrací do starobylé vesničky Borgo Cargo v srdci emilských Apenin, kde žije její babička a kde se setkává nejen s kamarády z dětství, ale také se vzpomínkami, které by raději nechala pohřbené v minulosti.

Když zmizí jedenáctiletá Rebecca, shodou okolností poslední zaříkávačka, s kterou se Sara krátce předtím setkala, lékařka po ní začne umanutě pátrat a přitom odkrývá sérii záhadných zmizení několika místních dívek. Sara si nehraje na detektiva z nudy či pro zábavu, je poháněna nutkavou vnitřní potřebou vykoupení. A záhy zjišťuje, že není jediná, kdo něco skrývá a kdo žije v zajetí minulosti.

Zaříkávačky nabízejí skvělé tempo vyprávění plného překvapivých zvratů. Jejich kvalita spočívá hlavně v sugestivní atmosféře méně známých končin Itálie, kde se střetává pokrok s tradicí, představovanou postavami lidových léčitelek – zaříkávaček, a v lidském rozměru i v autentickém vyznění hrdinky, kterou její impulzivní rozhodnutí často přivádějí do svízelných situací. Sara Romaniová není postava, která chce, abychom se s ní ztotožnili, nýbrž ta, která čtenáři umožní, aby jí uvěřil a pochopil ji.

Nadějná spisovatelka Emanuela Valentini spojila v napínavém psychologickém thrilleru Zaříkávačky tajemství, zločin a trauma z minulosti.
Číst víc
Počet stran
368
Vazba
pevná vazba
Rozměr
129×206 mm
Hmotnost
478 g
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1209059
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Původ
Itálie
Nakladatel
Metafora
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

20.7.2021
Opět kniha s nádhernou obálkou. Poslední dobou mám fakt štěstí na příběhy. Hezky se mi střídají i země, ve kterých se děj odehrává. Tento příběh je vsazen do Italských hor, trochu změna po severských thrillerech.(Dokonce jsem se i koukala na mapy, kde Emiliánské Apeniny leží.) Ale musím říct, že parádní změna! Kniha se četla sama. Já jsem se začtením problém vůbec neměla, hned na prvních stranách mě rozbrečela - (stalo se tam něco, na co jsem hodně citlivá)…. Ale oklepala jsem se a četla dál…

Autorce se podařilo si mě přitáhnout k ději hned od začátku, příběh plyne svižným tempem, kdy prostě chcete - musíte vědět, jak to všechno bylo. Hlavní hrdinka Sára – svobodná, nezadaná velmi uznávaná lékařka z nedaleké Bologni – toho času na dovolené, co by „vyšetřovatelka“ byla pro mě také příjemná změna.

Když Sára poprvé přijede po hodně letech do vesničky, důvodem je pohřeb její kamarádky z dětství. Tohle místo zná, trávila zde prázdniny u své babičky. A zjistí, že se zde podezřele a po dlouhá léta ztrácejí Zaříkávačky - staré, tak mladé. Nedá jí to, v práci si vezme dovolenou a začne na vlastní pěst vyšetřovat. To se někomu nelíbí a zkouší ji zastrašovat. Celý příběh je šíleně napínavý. Moc se mi líbila atmosféra knihy, jedná se asi o detektivní – thriller s prvky italských tradic, celou knihou na mě dýchalo misteriózno. Moc doporučuji!
Číst víc

Nakladatelství Metafora

Číst víc

„Jestli něco dělá ze světa peklo, tak naše očekávání, že by to měl být ráj.“

Prokletí - Chuck Palahniuk, 2012
Prokletí
Chuck Palahniuk