Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Audiokniha
Ľudská totalita - Albert Marenčin, Větrné mlýny, 2024
Audiokniha
Audiokniha
Ľudská totalita - Albert Marenčin, Větrné mlýny, 2024
Audiokniha

Ľudská totalita
Audiokniha

Audiokniha Ľudská totalita, ktorú napísal Albert Marenčin. Kniha Ľudská totalita, kterou z pozůstalosti Alberta Marenčina vydalo nakladatelství jeho mladšího syna (Marenčin PT),... Číst víc

Nakladatel
Větrné mlýny, 2024
Interpret
Délka
3:46

Audiokniha Ľudská totalita, ktorú napísal Albert Marenčin. Kniha Ľudská totalita, kterou z pozůstalosti Alberta Marenčina vydalo nakladatelství jeho mladšího syna (Marenčin PT), je jakýmsi pomyslným završením autorovy bohaté tvorby, ... Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Slovenština

299 Kč

Ihned ke stažení

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Ľudská totalita - Albert Marenčin, Větrné mlýny, 2024
Audiokniha
299 Kč

Více o audioknize

Albert Marenčin (1922–2019), spisovatel, básník, filmař. Autor střídavě perzekvovaný a oslavovaný. Surrealismus, který ho v mládí „zasáhl jako blesk“, vnímal jako osvobození ducha. Jeho levicovým názorům nejvíce konvenovala Trockého permanentní revoluce. Začínal jako novinář. Stipendijní studium na pařížské Sorbonně ho osudově nasměrovalo k frankofonní kultuře. Od roku 1965 byl členem patafyzického hnutí v Paříži, od roku 1977 členem Skupiny českých a slovenských surrealistů. Pracoval v Československém státním filmu v Bratislavě, přednášel na Vysoké škole múzických umění, kde vedl Seminář moderního umění, působil ve Slovenské národní galerii, kde vedl Kabinet insitního umění.
Kniha Ľudská totalita, kterou z pozůstalosti Alberta Marenčina vydalo nakladatelství jeho mladšího syna (Marenčin PT), je jakýmsi pomyslným završením autorovy bohaté tvorby, esencí jeho tvůrčí i společenské zkušenosti. Je výběrem osobních vyznání, postojů, polemik a názorů na témata, jež považoval za nejpodstatnější. Jde zejména o téma svobody a rovnosti, poezie, literární tvorby a tvorby vůbec, racionality a imaginace. Albert Marenčin byl důležitým kulturním svědkem nejen století dvacátého, ale také prvních desetiletí nového milénia. Pohled na kulturu, a nejen tu slovenskou, z jeho perspektivy je nesmírně cenný především v aktuálnosti a bystrosti pohledu.
K audioknize je k dispozici slovensko-český slovníček ve formátu PDF. Najdete jej zde.voiceover – Peter Gábor | slovensko-český slovníček – Marek Laryš, Adéla Pluhaříková, Jan Štohanzl, Michaela Máchová | grafika – Kristína Pupáková | zvuk – Aleš Huber | hudba – Martin Režný | produkce: Monika Horsáková | režie – Monika Horsáková | Audioknihu vyrobil Ústav filmové, televizní a rozhlasové tvorby v rámci projektu SGS/05/2023 s názvem Slovenská audioknihovna / Slovenská audioknižnica IV na Filozoficko-přírodovědecké fakultě Slezské univerzity.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila audiokniha vám?

„Nemůžu se vrátit do včerejška, protože jsem tehdy byl jiný člověk.“

Alenka v říši divů - Lewis Carroll, Manuela Adreani, Giada Francia, 2014
Alenka v říši divů
Lewis Carroll, Manuela Adreani, Giada Francia