Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Noah
E-kniha

O jednom přeživším

Ve třinácti letech se Noah Klieger během německé okupace Belgie připojil k podzemní organizaci a pomáhal pašovat do Švýcarska židovské děti. V šestnácti přijel za mrazivého rána... Číst víc

Nakladatel
Host, 2022
199 stran
3-4 hodiny čtení

Ve třinácti letech se Noah Klieger během německé okupace Belgie připojil k podzemní organizaci a pomáhal pašovat do Švýcarska židovské děti. V šestnácti přijel za mrazivého rána jako vězeň do Osvětimi... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

229 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Pašerák, vězeň, zloděj, námořník, bojovník, zachránce. Příběh hrdiny.

Ve třinácti letech se Noah Klieger během německé okupace Belgie připojil k podzemní organizaci a pomáhal pašovat do Švýcarska židovské děti. V šestnácti přijel za mrazivého rána jako vězeň do Osvětimi. A ve dvaceti se po osvobození koncentračních táborů dostal na svobodu. Přežil tři pochody smrti a čtyři koncentrační tábory v době, kdy jediné slovo, jediný krok či zvednutá ruka znamenaly buď život, nebo smrt. I v těžkých mrazivých hodinách vždy našel naději, spolubojovníky, kteří se spolu s ním stavěli na odpor Němcům, spojence, kteří mu pomáhali krást brambory, lékaře, který mu zachránil život, vhodný úskok i poslední pecen chleba.

Takis Würger vypráví životní příběh Noaha Kliegera od dětství stráveného ve dvacátých letech minulého století ve Francii přes pobyt v koncentračních táborech až po angažmá při budování státu Izrael. Popisuje veliký a dechberoucí příběh. Příběh, který nesmí být zapomenut.
Číst víc
Originální název
Noah: Von einem, der überlebte
Počet stran
199
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1672053
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Německo
Nakladatel
Host
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

Nakladatelství Host

Číst víc

„Líbaná ústa ničeho nepozbývají, ale obnovují se jako luna.“

Dekameron - Giovanni Boccaccio, 2014
Dekameron
Giovanni Boccaccio