Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Klokočka, lovecké legendy
E-kniha

Historické příběhy odehrávající se v této knížce se mohly stát, nebo snad i staly. Jejich děje se odehrávají na zcela konkrétních, reálně existujících místech, způsoby lovu a... Číst víc

Nakladatel
Nakladatelství Viking
180 stran
3-4 hodiny čtení

Historické příběhy odehrávající se v této knížce se mohly stát, nebo snad i staly. Jejich děje se odehrávají na zcela konkrétních, reálně existujících místech, způsoby lovu a chovu zvěře v nich popisované odpovídají příslušn Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

129 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Karin Lednická: Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024
Klokočka, lovecké legendy - Karel Bartošek, Nakladatelství Viking
E-kniha
129 Kč

Více o eknize

Historické příběhy odehrávající se v této knížce se mohly stát, nebo snad i staly. Jejich děje se odehrávají na zcela konkrétních, reálně existujících místech, způsoby lovu a chovu zvěře v nich popisované odpovídají příslušné době a v oboře Klokočka – ale nejen v ní – se běžně používaly.
Obora Klokočka, která hraje hlavní roli v této knížce, skutečně existuje. Ve zdejších lesích byla vždy velká koncentrace zvěře a toho využili Valdštejnové sídlící na zámku v nedalekém Mnichově Hradišti a od poloviny sedmdesátých let 17. století toto území postupně oplocovali, budovali zde záskoky pro zvěř, myslivecká zařízení a lovecké zámečky, ze kterých se postupem doby stávaly lesovny. Dodnes lze v některých částech obory rozeznat její původní barokní založení – hvězdicovitě se rozbíhající průseky, rybník pro vodní parforsní hon, staleté solitérní duby určené pro rendez-vous lovců. Obora, ve které se střídala zvěř jelení, daňčí a mufloní, byla v držení rodiny Valdštejnů až do roku 1945. Obora patří Lesům České republiky, které ji už skoro třicet let pronajímají soukromým nájemcům pro provozování myslivosti.
Číst víc
Počet stran
180
Naše katalogové číslo
1696039
Jazyk
čeština
Nakladatel
Nakladatelství Viking
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

„Kde leží tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“

Harry Potter a relikvie smrti - J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie), 2018
Harry Potter a relikvie smrti
J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie)