Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Žena v ohni - Lisa Barr, Metafora, 2022

375 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Žena v ohni - Lisa Barr, Metafora, 2022
Žena v ohni - Lisa Barr, Metafora, 2022

Žena v ohni

Dějiny. Ukradené umění. Rodinná tajemství

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný:... Číst víc

4,0 2 hodnocení
Nakladatel
Metafora, 2022
392 stran
5-6 hodin čtení

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný: má najít legendární expresionistický obraz, který před více než 75 lety... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

375 Kč

Cena v knihkupectví: 459 Kč
Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Více o knize

Jules Rothová je mladá nadějná novinářka. Když se jí podaří získat práci u Dana Mansfielda, špičkového investigativního reportéra, její první úkol je neobvyklý a přísně tajný: má najít legendární expresionistický obraz, který před více než 75 lety uloupili nacisté a od té doby o něm nikdo neslyšel. Ztracený portrét nádherné a tajuplné ženy touží získat světoznámý návrhář a Danův osobní přítel, kterému už nezbývá mnoho času. Po tomtéž plátně zatím v Evropě pátrá také provokativní galeristka Margaux de Laurentová, bohatá žena bez skrupulí, zvyklá dostat, co si přeje. V cestě jí stojí pouze Jules a její odhodlání.


Mladá žena se stále víc zaplétá do mezinárodního uměleckého skandálu a zjišťuje, kolik zrůdností nacisté na poli umění napáchali a že řada z těchto zločinných křivd není dodnes uznána, natož napravena.
Strhující děj s prvky thrilleru je založený na historických skutečnostech a dává čtenáři nahlédnout do zákulisních praktik světa umění a nelegálního obchodu s kradenými uměleckými předměty. Žena v ohni vypráví příběh silné ženy, jež stejně jako umělecké dílo dokáže prozářit svým jasem dějiny i lidská srdce.
Číst víc
Originální název
Woman on Fire
Počet stran
392
Vazba
pevná vazba
Rozměr
124×200 mm
Hmotnost
498 g
ISBN
9788076252547
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1712369
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Metafora
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

2 hodnocení

0
2
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

2.1.2023
Žena v ohni je jeden z tých príbehov, ktorý vás pohltí a vy s napätím otáčate stránky. Už od začiatku som mala pocit, že som sa ocitla v akčnom filme. Z jednej časti odhaľovala bolestivú minulosť a zverstvá napáchané počas druhej svetovej vojny. Tá nielenže vtedy poznačila milióny ľudských osudov, ale aj o dlhé roky neskôr ľudia pátrali po tom, o čo ich nacisti pripravili. Množstvo cenného umenia zhabaného len tak pre radosť, ktoré okrem finančnej hodnoty malo nevyčísliteľnú citovú hodnotu. Pretože pre mnohých bol práve ten stratený kus umenia jediná hmatateľná spomienka na svojich blízkych.

Okrem bolestných spomienok na zločiny spáchané počas vojny kniha obsahuje naozaj z každého rožka troška. Napínavé a nebezpečné odhaľovanie pravdy, intrigy a lsti, silu priateľského aj rodinného puta, romantickú linku, boj o život. Zákeráčka v tomto prípade bola totiž bez chrbtovej kosti a akýchkoľvek výčitiek svedomia, na ľuďoch jej skutočne len málo záležalo. Cieľavedome si išla za svojim predsavzatím a nič ju nemohlo zastaviť. Miestami mi niektoré skutočnosti prišli až príliš pritiahnuté za vlasy, niektoré situácie boli presladené a ťažko uveriteľné. Našťastie ich nebolo veľa. Ale inak som si knihu naozaj užila, niektorými kapitolami som len tak preletela ako som bola zvedavá na napínavý koniec.
Číst víc

Recenze, kritiky

„Výrazný styl skvěle doplňuje důmyslně prokreslené postavy. Nebudete se moct odtrhnout od začátku do konce.“
– Publishers Weekly

„Vybroušený román s uhánějící tempem, které vám nedovolí ho odložit a udrží vás napnuté až do poslední strany.“
– Booklist

„Strhující ponor do světa umění na mezinárodní bázi, ze kterého jsem ani nedýchala.“
– Fiona Davis, bestsellerová autorka

„Návykové, rychlé a protkané zběsile dávkovanými zvraty. “
– Kristin Harmel, bestsellerová autorka

„Rychlý, energický thriller prostoupený sexem, uměním a historií. Lisa Barr stvořila nezapomenutelný příběh, který nutí čtenáře zpochybňovat, kde leží hranice mezi snahou o spravedlnost a nutkáním k pomstě.“
– Alyson Richmanová, autorka bestselleru Kabinet milostných dopisů

„Historie, skandály, faleš a láska. Věru poutavé čtivo.“
– Mary Kubica, autorka bestselleru Hodná holka

Nakladatelství Metafora

Číst víc

„Žádná cesta není slepá, když máš otevřené oči.“

Dobře mi tak - Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie), 2017
Dobře mi tak
Radka Třeštíková, Daniel Špaček (ilustrácie)