Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Python - knihovny pro práci s daty - Rudolf Pecinovský, Grada, 2022

409 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Python - knihovny pro práci s daty - Rudolf Pecinovský, Grada, 2022
Python - knihovny pro práci s daty - Rudolf Pecinovský, Grada, 2022

Python - knihovny pro práci s daty

pro verzi 3.11

Nová kniha zkušeného autora volně navazuje na úspěšnou učebnici Začínáme programovat v jazyku Python, a proto předpokládá u čtenáře základní znalosti tohoto jazyka. Nesnaží se... Číst víc

Nakladatel
Grada, 2022
Počet stran
320

Nová kniha zkušeného autora volně navazuje na úspěšnou učebnici Začínáme programovat v jazyku Python, a proto předpokládá u čtenáře základní znalosti tohoto jazyka. Nesnaží se být učebnicí datové analýzy, je koncipovaná spíše jako referenční příručka... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

409 Kč

U dodavatele 5 ks
Posíláme do 7 – 9 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Nová kniha zkušeného autora volně navazuje na úspěšnou učebnici Začínáme programovat v jazyku Python, a proto předpokládá u čtenáře základní znalosti tohoto jazyka. Nesnaží se být učebnicí datové analýzy, je koncipovaná spíše jako referenční příručka seznamující s nejdůležitějšími moduly používanými při práci s daty a s možnostmi jejich využití.

Najdete v ní mimo jiné výklad konstrukcí, které se v začátečnických kurzech běžně neprobírají, ale při práci s daty je jejich znalost velmi užitečná. Představí bajtové objekty používané při práci s binárními daty, podrobně probere práci s regulárními výrazy včetně nových konstrukcí přidaných ve verzi 3.11, datové třídy a výhody jejich použití nebo problematiků správců kontextu.

Zabývá se také prací s daty uloženými ve formátu CSV a JSON: dozvíte se, jaké záludnosti na programátora při práci s nimi čekají a jak je možné je obejít. Mezi další témata patří principy a možnosti generátorů pseudonáhodných čísel včetně jejich použití nebo datový typ Decimal, který umožňuje práci s velkými čísly, u nichž je důležité zachování přesnosti.

Dostane se rovněž na moduly pro práci s časem či koncepci virtuálního prostředí, jež umožňuje paralelně pracovat na projektech s různými potřebnými konfiguracemi používaných nástrojů. Nebude chybět ani nástroj pip, s jehož pomocí budete zavádět externí knihovny, a představení práce se třemi nejdůležitějšími datovými knihovnami: NumPy, Matplotlib a pandas.
Číst víc
Počet stran
320
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
167×240 mm
Hmotnost
554 g
ISBN
9788027106592
Rok vydání
2022
Edice
Myslíme v...
Naše katalogové číslo
1784055
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Otče náš, jenž jsi na nebesích, co tam pořád v tom nebi děláš, slez už konečně a buď tady se mnou dole.“

Neděle odpoledne - Viktorie Hanišová, 2022
Neděle odpoledne
Viktorie Hanišová