Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Když je láska slepá - Luisa Bureschová, Host, 2015

299 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Když je láska slepá - Luisa Bureschová, Host, 2015
Když je láska slepá - Luisa Bureschová, Host, 2015

Když je láska slepá

Aliu a Leandera všichni vnímají jako pár snů a poté, co se jim narodí dcera, se idylka zdá být dokonalá. Půvabně chaotická Alia i lidé kolem ní věří, že její vztah je zcela... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Host, 2015
384 stran
5-6 hodin čtení

Aliu a Leandera všichni vnímají jako pár snů a poté, co se jim narodí dcera, se idylka zdá být dokonalá. Půvabně chaotická Alia i lidé kolem ní věří, že její vztah je zcela mimořádný. O to překvapivější je pak Leanderovo náhlé přiznání... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

299 Kč

Skladem 2 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Aliu a Leandera všichni vnímají jako pár snů a poté, co se jim narodí dcera, se idylka zdá být dokonalá. Půvabně chaotická Alia i lidé kolem ní věří, že její vztah je zcela mimořádný. O to překvapivější je pak Leanderovo náhlé přiznání: „Musím ti něco říct. Mám jinou.“ Situaci, kterou Alia zná jen z laciných romantických knih, o nichž píše diplomovou práci, najednou zažívá na vlastní kůži. Zhroutí se jí svět. Jak se smířit s odchodem životního partnera?
Když se Alia s pomocí kamarádek a podivínského souseda konečně začne stavět na nohy, stane se něco, co nikdo nečekal — Leander se znovu objeví u jejích dveří… Má mu odpustit? Nebo jít dál?

Román Když je láska slepá popisuje chvíle, ve kterých jsme nejzranitelnější a nejlidštější, ale činí tak s vtipem a vřelostí. Každý, kdo se někdy zklamal v lásce, ví, že nic nebolí tak jako zlomené srdce. Společně s Aliou prožijeme zoufalství ze ztráty milovaného člověka a bezútěšnost nenadálé samoty, ale také novou naději a opětovné probouzení chuti do života.

Pro zobrazení tohoto obsahu potřebujeme sušenky.
Povolit cookies a zobrazit
Číst víc
Počet stran
384
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
135×205 mm
Hmotnost
465 g
ISBN
9788074912405
Rok vydání
2015
Naše katalogové číslo
194621
Styl
romantický
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Host
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Recenze od Martinusáků

Martinus.cz
Lucie Zelinková
zaměstnanec/zaměstnankyně
11. února 2016
Milostné drama na úrovni

Že literatura o vztazích a o lásce nemusí mít s brakem a ženskými románky vůbec nic společného, dokazuje německá autorka a novinářka Luisa Bureschová. Napsala niternou sondu do jednoho běžného, ovšem pokaženého vztahu, která je natolik autentická, že je zjevné, že zkaždá žena se s hlavní hrdinkou dokáže perfektně identifikovat. Tleskám!

Číst víc

Čtenářské recenze

cwrcekk
Neověřený nákup
15.1.2016
Keď sa srdce zblázni, rozum sa k slovu nedostane
Prvotina nemeckej autorky Luisy Bureschovej s citom píše o živote, láske, nenávisti, žiarlivosti, zúfalstve, priateľstve, podpore a zúfalstve. O tom, že keď ti je najhoršie, tak tu máš priateľov, ktorí ti pomôžu. Že každá situácia má nejaké východisko a že nič nie je tak zlé, ako to na prvý pohľad vyzerá. O tom, že keď sa srdce zblázni, tak rozum proste vypne a že každý sa z času na čas správa iracionálne a občas aj trochu bláznivo. Proste sme ľudia, máme svoje chyby, starosti a trápenia, ale aj veci, ktoré nás robia šťastnými. A že ten život nie je nakoniec až taký zlý, ako by sa nám to niekedy mohlo zdať. Pretože vždy je tu niečo, čo za to stojí a aj zdanlivo bezvýchodisková situácia má riešenie.
Pre mňa bola táto kniha veľmi príjemným prekvapením, pretože som čakala klišé a dostala som inteligentnú knihu pre ženy. Musím sa priznať, že toto nie je druh kníh, ktoré primárne preferujem, ale táto ma potešila. Je to skvelá oddychovka, nie je dokonca ani veľmi hrubá, prečítala som ju za pár hodín. A musím sa priznať, že ma chytila. Obľúbila som si hlavnú hrdinku, ktorá bola úžasná, hoci v niektorých situáciách by som ju najradšej prefackala. Plakala som a smiala som sa s ňou, držala som jej palce a preklínala niektoré jej rozhodnutia. Myslím, že v Aliii každá žena nájde kúsok seba. Veď si to priznajme milé dámy, že keď sa zamilujeme, tak občas úplne vypíname rozum. A keď bojujeme o to, čo nám je najdrahšie, nebojíme sa použiť akékoľvek zbrane.
Kniha je veľmi realistická, na nič sa nehrá a pôsobí veľmi prirodzene. Je taká, aký je sám život, nepredvídateľná a ovládaná silnými emóciami. Dajú sa v nej nájsť veľmi pekné úvahy o živote, feminizme či láske veľmi prirodzene vpletené do rozhovorov medzi postavami.
Prvotina autorke vynikajúco vyšla a podarilo sa jej priniesť knihu, ktorá v záplave kníh o láske vyčnieva a určite sa oplatí po nej siahnuť.
Číst víc

Recenze, kritiky

"Luisa Bureschová servíruje čtenáři svůj debut, který zaručeně osloví. Autenticky, detailně, humorně a lidsky líčí pocity a jednání mladé maminky Alii." Buchtips.net

"Když je láska slepá vypráví o vzestupech a pádech jedné lásky, je to román, který hluboce zasáhne srdce i duši." Radio Rottu Oberwallis

"O trápeních s láskou se píše často. Ale jen málokdy tak dobře jako v románu Když je láska slepá." Living at home

"Vtipný a okouzlující román plný lásky, bolesti, citů a života." Immer-mit-buch.blogspot.de

Nakladatelství Host

Číst víc

„V tajemstvích je síla. A ta síla slábne, když se o ně někdo rozdělí, takže je nejlepší, když se tajemství udržují, a udržují se pořádně. Když se o tajemství podělíš, o opravdová tajemství, o ta důležitá, dokonce jen s jedním jediným člověkem, změní je to. Když si je napíšeš, je to ještě horší, protože se nedá odhadnout, kolik lidí je uvidí na papíře, ať jsi s tím sebeopatrnější. Takže když už máš tajemství, je opravdu nejlepší je udržovat, jak pro jejich vlastní dobro, tak pro tvoje.“

Noční cirkus - Erin Morgenstern, 2020
Noční cirkus
Erin Morgenstern