Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Násilí
E-kniha

Viktor Juhl je etnický Němec z mnohonárodnostní Bukoviny, který během druhé světové války musí narukovat k jednotkám SS. Potácí se prostorem krvavých zemí — Ukrajiny a Běloruska... Číst víc

Nakladatel
Host, 2023
480 stran
7-8 hodin čtení

Viktor Juhl je etnický Němec z mnohonárodnostní Bukoviny, který během druhé světové války musí narukovat k jednotkám SS. Potácí se prostorem krvavých zemí — Ukrajiny a Běloruska —, jimiž se fronta několikrát převalila tam a.... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

349 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Strhující příběh šílenství, síly krevních pout a lásky v kulisách rozpadající se Evropy

Viktor Juhl je etnický Němec z mnohonárodnostní Bukoviny, který během druhé světové války musí narukovat k jednotkám SS. Potácí se prostorem krvavých zemí — Ukrajiny a Běloruska —, jimiž se fronta několikrát převalila tam a zpět. Jemu jako by se ale zvěrstva válečného konfliktu vyhýbala. Zmámeně a otupěle bloudí po zajateckých táborech. Jeho cesta připomíná hypnotickou pouť, kdy se všechno děje mimoděk, bez vůle a bez svědomí. Jako kdyby vše prožíval v horečce nebo bizarním snu, což ještě podtrhuje autorův výjimečný, podmanivě expresivní styl. Z tohoto blouznění procitá Viktor Juhl ve chvíli, kdy ve vyhlazovacím táboře v Osvětimi potkává svou první lásku z rodné Bukoviny, židovku Saru. A zoufalým činem se ji rozhodne zachránit.

Násilí je románem neobvyklým a pozoruhodným stejně jako jeho autor. Alexander Staffa vydává své první dílo v pětasedmdesáti letech, pracoval na něm více než deset let a procestoval při tom všechna místa, kterými prošel jeho hrdina.
Číst víc
Počet stran
480
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1885197
Styl
historický
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Host
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

Nakladatelství Host

Číst víc

„Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“