Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Morava v době ledové - Rudolf Musil, Masarykova univerzita, 2014

198 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Morava v době ledové - Rudolf Musil, Masarykova univerzita, 2014
Přečtená
Morava v době ledové - Rudolf Musil, Masarykova univerzita, 2014

Morava v době ledové
Přečtená

Prostředí posledního glaciálu a metody jeho poznávání

Málokterá země se může pochlubit tak bohatou historií kvartérních výzkumů, především nálezů fauny, flóry a tehdejšího člověka, jako Morava. Je to především díky tomu, že se... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Masarykova univerzita, 2014
Počet stran
232

Málokterá země se může pochlubit tak bohatou historií kvartérních výzkumů, především nálezů fauny, flóry a tehdejšího člověka, jako Morava. Je to především díky tomu, že se nachází na přirozeném spojení mezi severem a jihem Evropy... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

198 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024
Morava v době ledové - Rudolf Musil, Masarykova univerzita, 2014
198 Kč

Více o knize

Málokterá země se může pochlubit tak bohatou historií kvartérních výzkumů, především nálezů fauny, flóry a tehdejšího člověka, jako Morava. Je to především díky tomu, že se nachází na přirozeném spojení mezi severem a jihem Evropy. Po celou dobu čtvrtohor proto sloužila jak rostlinstvu, tak i živočichům k sezónním i globálním přesunům.

Zatímco nyní chodíme žleby Moravského krasu po asfaltových silnicích, není to tak dávno, co zde byly pouze úzké klikaté lesní cesty, kde si na některých místech dva koňské povozy sotva vyhnuly. A co bylo ještě dříve? Na tuto otázku by měla odpovědět tato kniha. Chceme v ní ukázat, jak napínavá je paleontologická práce, čím vším se zabývají kvartérní studia a jaké, dosud neznámé, otázky bude nutné v budoucnosti řešit.

Few countries can boast such rich history of Quaternary research as Moravia, especially finds of fauna, flora and the prehistoric man. It is mainly due to its location on a natural interface between north and south Europe. Moravia thus served throughout the Quaternary for seasonal and global movement of vegetation and animals. While now you can go through the gorges of the Moravian Karst on tarmac roads, not so long ago there were only narrow winding forest roads where in some places two horse-drawn carriages barely avoided each other. But what was there before? This book sets out to find the answer. The author wants to show how exciting paleontological work is, what Quaternary studies involve and what previously untapped issues should be addressed in the future.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

„Nejlepší způsob, jak se zbavit nočních můr, je převyprávět je do záchodové mísy a pak spláchnout.“