Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024

Překupník na Darknetu
E-kniha

Hon na miliardáře ze Silk Road

Neuvěřitelný, ale skutečný příběh muže, který vystavěl online drogové impérium v hodnotě miliardy dolarů z ložnice a málem mu to prošlo. V roce 2011 spustil šestadvacetiletý... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Audiolibrix, 2020
363 stran
5 hodin čtení

Neuvěřitelný, ale skutečný příběh muže, který vystavěl online drogové impérium v hodnotě miliardy dolarů z ložnice a málem mu to prošlo. V roce 2011 spustil šestadvacetiletý libertarián, vystudovaný fyzik a amatérský... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

199 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Překupník na Darknetu - Nick Bilton, Audiolibrix, 2020
E-kniha
199 Kč

Více o eknize

Neuvěřitelný, ale skutečný příběh muže, který vystavěl online drogové impérium v hodnotě miliardy dolarů z ložnice a málem mu to prošlo.

V roce 2011 spustil šestadvacetiletý libertarián, vystudovaný fyzik a amatérský programátor Ross Ulbricht dokonale svobodné tržiště Silk Road, kde mohli lidé obchodovat s čímkoliv s drogami, hackerským softwarem, falešnými pasy, padělanými penězi, jedy a být přitom skrytí před zraky vlády. Netrvalo dlouho a zvěsti o webu, kde mohl kdokoliv beztrestně nakupovat a prodávat pokoutné zboží, se rychle rozšířily.

Federální vláda odstartovala impozantní dvouletý hon na nepolapitelného majitele stránky, aniž by měla stopu, svědky nebo vyjasněné pravomoci. Vyšetřovatelé věděli jediné: že člověk, který stránku provozuje, si říká Dread Pirate Roberts.

Ze Silk Road se brzy stává podnik v hodnotě 1,2 miliardy dolarů a Ross přijímá svou novou roli drogového magnáta. Získává si loajální partu spojenců na vysokých i nízkých pozicích, kteří jsou závislí na nebezpečí a vzrušení z provozování nelegálního tržiště stejně, jako jsou jejich zákazníci závislí na heroinu, který je jim prodáván.

Díky své síti se Ross dozvídá, že je hledanou osobou, a podniká drastické kroky, aby se ochránil, včetně objednání vraždy bývalého zaměstnance. Zatímco Ross spřádá plány, jak navždy zmizet, federální agenti svádějí boj s časem ve snaze chytit muže, o němž si ani nejsou jistí, zda existuje, a hledají jehlu v kupce sena globálního internetu.
Číst víc
Počet stran
363
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
838929
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Audiolibrix
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

2
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

20
Trvalý záznam - Edward Snowden, 2020
Právě čtu
Trvalý záznam

Som nenapraviteľný knihomoľ, ktorý miluje knihy a snažim sa k tomu inšpirovať iných.

Michal Horoščák
Ověřený nákup
11.1.2024
Priekupník z Darknetu
Nick Bilton v knihe "Překupník na Darknetu - Hon na miliardáře ze Silk Road" podáva fascinujúci a do detailov prepracovaný príbeh o zakladateľovi Silk Road, Rossu Ulbrichtovi, ktorý sa zmenil z mladého libertariána na vlastníka online drogového impéria v hodnote miliárd dolárov. Príbeh je podozrivý, nebezpečný a neustále napínavý.

Bilton precízne rekonštruuje, ako si Ross Ulbricht postavil svoje virtuálne impérium, kde ľudia obchodovali so všetkým od drog po padlé peniaze a falošné pasy. Autor sleduje rozvoj Silk Road od jeho počiatkov až po rozsiahlejší lov na muža, ktorý sa skrýval za prezývkou Dread Pirate Roberts.

Celý príbeh je podaný v štýle najlepších kriminálnych thrillerov, pričom Bilton excelentne prenáša napätie a bezmocnosť federálnych agentov, ktorí sa snažia chytiť muža, ktorý operuje v anonymite na Darknete. Okrem toho sa autor venuje aj psychologickým aspektom príbehu, analyzujúc myslenie a motivácie Ulbrichta.

Jedinečný prínos knihy spočíva v tom, ako sa Bilton púšťa do detailov fungovania Silk Road, ako vysvetľuje technológie, ktoré Ulbricht používal na udržanie anonymity, a zároveň sleduje rast a pád tohto nelegálneho internetového trhu.

"Překupník na Darknetu" nie je len detektívna história, ale aj pútavý pohľad do podsvetia internetu a tmy, ktorá môže vzniknúť, keď sa technologická inovácia stretne s nelegálnymi snahami. Pre všetkých, ktorí sú fascinovaní kriminálnymi príbehmi a technologickým svetom, je táto kniha neodolateľnou voľbou.
Číst víc
Boris
Neověřený nákup
29.7.2021
Svet o ktorom ani netušíme
O Darknete počul kde-tu skoro každý... a predsa skoro nikto nevie, čo to vlastne je. A to bol aj môj prípad. Netúžil som však čítať technické blogové články, ale niečo "zábavné". A tým Překupník na Darknetu rozhodne je. Podobne ako more nie je len pláž na Mallorce ani Internet nie je len to pekné, čo radi na ňom hľadáme. Táto kniha však nie je žiadna príručka na vysvetlenie pojmov, no strhujúci príbeh vzniku prvého a najznámejšieho marketplace na predaj nelegálneho tovaru na Internete. Okrem príbehu obyčajného chalana, ktorý vymyslel a prevádzkoval Silkroad z malej izby prenajatého bytu, predávajúc tovar v stovkách miliónov dolárov, rozprávanie Nicka Biltona vysvetľuje, ako to vôbec bolo a stále je možné, ako sa Bitcoin stal menou pre nelegálny obchod a ako Silkroad odštartoval lavínu nelegálnych predajných miest na Internete, kde môže ktokoľvek a kedykoľvek kúpiť doslovne čokoľvek. A kdekoľvek. Stačí len vedieť onion adresu a mať nainštalovaný Tor. A čo to ten Tor vlastne je? Aj na to kniha v priebehu tohto príbehu veľmi čitateľne a zrozumiteľne odpovedá. Thriller napísaný na základe skutočných udalostí je moja šálka kávy. A verím, že nie som sám. Číst víc

„A já doufám, že jednou na hřišti nebo v reklamní agentuře s panoramatickými okny pochopíš, že odvážný není ten, kdo se pouští do rvačky a neví, jestli vyhraje, nebo prohraje. Odvážný je ten, kdo ví, že by vyhrál, ale nechá to být. “