Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Audiokniha
Dvojité sklo - Halldóra Thoroddsen, Větrné mlýny, 2022
Audiokniha
Audiokniha
Dvojité sklo - Halldóra Thoroddsen, Větrné mlýny, 2022
Audiokniha

Dvojité sklo
Audiokniha

Audiokniha Dvojité sklo, autorkou je Halldóra Thoroddsen. City, které v rámci společenských stereotypů spojujeme převážně s mladými lidmi, se nevyhýbají ani seniorům. Toto je... Číst víc

4,0 1 hodnocení
Nakladatel
Větrné mlýny, 2022
Interpret
Délka
2:14

Audiokniha Dvojité sklo, autorkou je Halldóra Thoroddsen. City, které v rámci společenských stereotypů spojujeme převážně s mladými lidmi, se nevyhýbají ani seniorům. Toto je love story a intimní sonda do života stále vitální, skoro... Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

299 Kč

Ihned ke stažení

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Dvojité sklo - Halldóra Thoroddsen, Větrné mlýny, 2022
Audiokniha
299 Kč

Více o audioknize

City, které v rámci společenských stereotypů spojujeme převážně s mladými lidmi, se nevyhýbají ani seniorům. Toto je love story a intimní sonda do života stále vitální, skoro osmdesátileté ženy, která ztratila manžela a postupně přichází i o další blízké. Přestože dychtí po životě, spíš ho jen pozoruje, jak ubíhá za oknem jejího bytu. Pak se objeví šarmantní Sverrir a ona se zamiluje. Zároveň ji někde uvnitř hlodá pochybnost a obava. Nebude směšná, neodsoudí ji okolí? Má se i v tak pokročilém věku oddat nečekanému citu?
Novela Dvojité sklo ohledává motiv osamělého stáří i blízké smrti a zároveň se dotýká emocí, které v člověku zůstávají i v pokročilém věku, přestože se s tím už moc nepočítá. Avšak je to tak, ani stáří se nevyhýbá láska a vášeň.
Islandská spisovatelka Halldóra Thoroddsen (1950–2020) za knihu obdržena náruč ocenění po celém světě, mj. Cenu Evropské unie za literaturu.
Překlad ? Martina Kašparová
Překladatelka, narozena 1987, vystudovala skandinavistiku a translatologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a islandštinu na Islandské univerzitě v Reykjavíku. Po dokončení studií na ostrov trvale přesídlila a věnuje se zejména překládání současné islandské literatury. Na dálku pusobí také v kulturním centru Skandinávsky? dům, které u nás propaguje severskou kulturu.
Číst víc
Délka
2:14
Naše katalogové číslo
1519979
Jazyk
čeština
Původ
Island
Nakladatel
Větrné mlýny
Pro koho
pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

„Měl celé mé srdce, a to od chvíle, kdy mi dovolil, abych samu sebe chránila, od chvíle, kdy se postavil vedle mě, a ne přede mě.“

Království těla a ohně - Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor), 2022
Království těla a ohně
Jennifer L. Armentrout, Hang Le (ilustrátor)