Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Svět tajemných sil Arthura C. Clarka - Simon Welfare, John Fairle, Columbus, 2014

699 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Svět tajemných sil Arthura C. Clarka - Simon Welfare, John Fairle, Columbus, 2014
Svět tajemných sil Arthura C. Clarka - Simon Welfare, John Fairle, Columbus, 2014

Svět tajemných sil Arthura C. Clarka

Kniha vyšla na základě nejslavnějšího záhadologického televizního seriálu, který byl více než před dvaceti lety s mimořádným úspěchem vysílán i u nás, a který Česká televize na... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Columbus, 2014
Počet stran
638

Kniha vyšla na základě nejslavnějšího záhadologického televizního seriálu, který byl více než před dvaceti lety s mimořádným úspěchem vysílán i u nás, a který Česká televize na tento rok opět zařadila do svého programového plánu... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Kniha vyšla na základě nejslavnějšího záhadologického televizního seriálu, který byl více než před dvaceti lety s mimořádným úspěchem vysílán i u nás, a který Česká televize na tento rok opět zařadila do svého programového plánu.Za hranicemi světa, který můžeme měřit a analyzovat, je ještě jiný, tajemnější svět.
A právě "nadvědecký" svět pro nás v této knize odhaluje Arthur C. Clarke, jehož brilantní prorocké a varovné povídky čtou miliony lidí. Na jeho pokyn procestovali Simon Welfare a John Fairley pět světadílů, aby zpovídali svědky podivných událostí a nevysvětlitelných jevů. Rozmlouvali s muži i ženami, kteří viděli obludy z hlubin oceánů a jezer, s těmi, na něž padaly z nebes žáby a ryby, ale i s těmi, kteří viděli "neidentifikovatelné létající objekty" (UFO), křižující noční oblohu v oslnivém jasu; mluvili též s cestovateli a horaly, kteří spatřili yettiho, sněžného muže, dlouho ignorovaného jakožto produkt fantazie, i jeho bratrance, "Velkou stopu", který se krade severoamerickými lesy. Hrozivější události byly mimoto vyhodnocovány v naději, že můžeme shromáždit taková svědectví, jež možná zabrání budoucí katastrofě. Ohnivý předmět z nebes, který v roce 1908 zničil rozsáhlé území sibiřské tajgy, mohl koneckonců srovnat se zemí Paříž, New York, nebo Londýn: kdy máme čekat příští návštěvu?
Číst víc
Počet stran
638
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
177×242 mm
Hmotnost
1195 g
ISBN
9788087588284
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
165570
Jazyk
čeština
Nakladatel
Columbus
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Goran Lenčo
Ověřený zákazník
19.2.2014
svätý grál záhadológie
jasné, že záhadológia je paveda, vlastne slovko veda by väčšinou v tejto súvislosti nemalo byť vôbec ani len spomenuté :). Ale nie tak celkom v tomto prípade. Autori sa tu pokúsili o serióznosť. Existencia nevysvetliteľných fenoménov a paranormálnych javov sa nedá poprieť, ide už len o to ako budú vysvetlené a vysvetľované. Pokiaľ ich nebude vedecká obec priamo ignorovať, že :)... Svetoznámy spisovateľ science fiction a popularizátor vedy Arthur C. Clarke sa tiež zaujímal o túto oblasť a tak sa autori poponáhľali zaštítiť knihu jeho menom. Samotný Clarke nemá v knihe veľa priestoru, komentuje a aj to veľmi opatrne a s diplomaciou skutočného bádateľa a nie pojašeného ufo nadšenca, jednotlivé fenomény. Nie je to fantasta, zatiaľčo povaha niektorých javov je takmer fantastická. Takže do knihy vniesol aj trochu zdravého skepticizmu.
Inak autori sa nesnažia ľuďom vštepiť nijaké teórie, len predkladajú a oboznamujú čiateľa s tými najzaujímavejšími záhadami. Koho fascinuje táto oblasť ocení knižné spracovanie. Je to naozaj svätý grál záhadológie, hoci niektoré poznatky sú už od doby prvého vydania knihy prekonané.
Číst víc

„Mysl je místo samo o sobě, které samo sobě může udělat nebe z pekla a peklo z nebe.“

Ztracený ráj - John Milton, 2015
Ztracený ráj
John Milton