Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Na řadě je Max - Leena Parkkinenová, Argo, 2014

131 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Na řadě je Max - Leena Parkkinenová, Argo, 2014
Přečtená
Na řadě je Max - Leena Parkkinenová, Argo, 2014

Na řadě je Max
Přečtená

Max a Izák jsou siamská dvojčata. Když se v roce 1899 narodí, matka se o ně nedokáže postarat, a tak se přičiněním tety ocitnou jako hříčka přírody v místním cirkuse. Zde se... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Argo, 2014
288 stran
4 hodiny čtení

Max a Izák jsou siamská dvojčata. Když se v roce 1899 narodí, matka se o ně nedokáže postarat, a tak se přičiněním tety ocitnou jako hříčka přírody v místním cirkuse. Zde se poprvé cítí jako plnoprávné lidské bytosti – spřátelí se s ostatními zrůdami... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Výborný stav
  • Čeština

131 Kč

-9 %
Původní cena: 144 Kč
Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Max a Izák jsou siamská dvojčata. Když se v roce 1899 narodí, matka se o ně nedokáže postarat, a tak se přičiněním tety ocitnou jako hříčka přírody v místním cirkuse. Zde se poprvé cítí jako plnoprávné lidské bytosti – spřátelí se s ostatními zrůdami, monstry a ztracenými existencemi a zjišťují, že běžní lidé je vnímají jako umělce a jsou ochotni za jejich vystoupení platit. Konečně šťastna, objíždějí dvojčata celou Evropu. Osudový zlom nastane, když se v Helsinkách seznámí s okouzlující, ale naprosto nemorální Iris. Muži tuto femme fatale uctívají a ženy nenávidí. Izák se do Iris rázem osudově zamiluje... Jak se s jejich vztahem vyrovná Max? Román Na řadě je Max je literárním debutem Leeny Parkkinenové, líčícím s neobyčejnou citlivostí a v barvitých epizodách bizarní zákulisí cirkusového prostředí, problémy dvojčenství i dvojnictví a v neposlední řadě též nespolehlivost jakéhokoliv vyprávění.
Autorka za román obdržela v roce 2009 cenu prestižního finského deníku Helsingin Sanomat.

Z našeho blogu: Oceněný román o siamských dvojčatech si zamilujete

Číst víc
Počet stran
288
Vazba
pevná vazba
Rozměr
150×210 mm
Hmotnost
475 g
Rok vydání
2014
Naše katalogové číslo
1381433
Styl
humorný, napínavý, historický
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Argo
Pro koho
pro muže, pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Petr Čapek
Ověřený zákazník
10.5.2014
Názor čtenáře
V osobě Izáka a Maxe dostávají čtenáři velmi zajímavý mix, který je už jen díky jejich vzhledu, příčinou řady velmi zajímavých příhod. Tito bratři, kteří spolu sdílejí některé orgány, jsou navíc naprosto rozdílní, jako dvě strany jedné mince. I přes lehkou úsměvnost příběhu, je rozhodně poučné sledovat to, jak se se svým životem takto poznamenané dvojice vypořádají, protože ruku na srdce, my si to opravdu představit asi nedovedeme.

Další zajímavou linií, se kterou se zde můžeme setkat, je obraz tehdejší společnosti, která v lecčems odráží i dnešní dobu. V těchto dobách si vše odlišné vysloužilo znechucení a ohrnutý nos, přesto se na takovou podívanou nezdráhali lidé platit a bavit se tak nad smůlou a utrpením jiných lidí. A byť již doba pokročila a v lecčems je již dnešní společnost tolerantnější, stále najdeme témata, nad kterými mnozí ohrnují nos.

Na řadě je Max je velmi zdařilo prvotinou, která by neměla uniknout žádnému čtenáři, který touží po neobvyklých a jemných příbězích, které dokáží pobavit a přesto v sobě obsahují nějaké závažnější poselství. Leena Parkkinenová navíc získává body tím, že ač autorka z mrazivého Finska, nedala se strhnout současnou popularitou severských detektivek a vydala se vlastní cestou, jak si splnit sen a stát se spisovatelkou.
Číst víc
Lizzy
Neověřený nákup
28.3.2014
Veľmi dobrá knižka
Boli v nej či už smutne tak aj humorné časti asi najviac ma pobavila časť keď boli Izak a Max deťmi, keď ich dedo povedal ich tete, " to si myslíš, že seru marky?" a oni potom každé ráno pozerali do dedkovho nočníka :) takže ja svoju kúpu určite neľutujem Číst víc

Nakladatelství Argo

Číst víc

„Proti některým částem svého já zůstáváme bezmocní. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano