Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Sherlock Holmes - Skandál v Čechách - Arthur Conan Doyle, Petr Kopl, Zoner Press, 2013

289 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Sherlock Holmes - Skandál v Čechách - Arthur Conan Doyle, Petr Kopl, Zoner Press, 2013
Sherlock Holmes - Skandál v Čechách - Arthur Conan Doyle, Petr Kopl, Zoner Press, 2013

Sherlock Holmes - Skandál v Čechách

Detektiv Sherlock Holmes vyšetřuje skandál v Čechách. Podaří se mu i tentokrát vše brilantně vyřešit? Podobně jako v předchozí knize Poslední případ, i v této komiksové... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Zoner Press, 2013
Počet stran
160

Detektiv Sherlock Holmes vyšetřuje skandál v Čechách. Podaří se mu i tentokrát vše brilantně vyřešit? Podobně jako v předchozí knize Poslední případ, i v této komiksové adaptaci řeší Sherlock Holmes několik případů, které se v podání Petra... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Detektiv Sherlock Holmes vyšetřuje skandál v Čechách. Podaří se mu i tentokrát vše brilantně vyřešit?
Podobně jako v předchozí knize Poslední případ, i v této komiksové adaptaci řeší Sherlock Holmes několik případů, které se v podání Petra Kopla vzájemně proplétají. Název prvního z nich – Skandál v Čechách – dal jméno i celé knize.
Druhý příběh – Strakatý pás – přivádí Sherlocka Holmese i dr. Watsona na anglický venkov, kde není nouze o nejrůznější překvapení. Petr Kopl zachází s předlohou volně, ale drží se jádra příběhu, a pokud někde něco přidá, otevírá si tím dvířka do světa dalších mystifikací; stále však zůstává v době končícího 19. a začínajícího 20. století, kterou nazývá Victoria Regina. Pro zajímavost: na straně 7 naleznete v knize časovou osu, na které je chronologicky uveden přehled dosud zpracovaných příběhů. Jak je již v knihách Petra Kopla zvykem, najdete na konci několik bonusů a také oříšek k řešení pro detektivy amatéry (nebo alespoň pozorné čtenáře).
Číst víc
Počet stran
160
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
150×200 mm
Hmotnost
291 g
ISBN
9788074132582
Rok vydání
2013
Edice
Sherlock Holmes
Naše katalogové číslo
163845
Jazyk
čeština
Nakladatel
Zoner Press
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Petr Čapek
Ověřený zákazník
10.5.2014
Názor čtenáře
Petr se opět striktně nedrží knižní předlohy a obohacuje ji o své originální nápady, kterými spojuje své komiksy ze série Victoria Regina v jeden celek. Postupně tak dostáváme nové a nové postavy, které by v těchto dílech za normálních okolností neměli co pohledávat. Zde můžeme namátkou zmínit například Doriana Graye, Mr. Jekylla a další postavy z literatury, kterým autor vzdává poctu. Celý příběh navíc dotváří spousta bonusových materiálů, kterými autor obohacuje celý komiks a dává mu tak patřičnou hloubku.

Pro fanoušky osobitého Koplova stylu je Skandál v Čechách jasnou volbou. A dovolím si říct, že snad ani ostatní komiksový nadšenci nebudou z tohoto kousku zklamáni. Jedná se o zajímavou jednohubku, která zpříjemní odpoledne. Každopádně doporučuji se poohlédnout i po dalších Koplových komiksech z této série, díky tomu získáte ucelený obraz a zajímavě propletené příběhy, které spolu na první pohled nesouvisí, ale v Koplově podání dostávají nový a zajímavý rozměr.
Číst víc
Dark Tower
Neověřený nákup
8.5.2014
VICTORIA REGINA: Sherlock Holmes - Škandál v Čechách
V poradí už tretia kniha zo sveta VICTORIA REGINA venovaná slovutnému detektívovi Sherlockovi Holmesovi. Tak ako vo všetkých knihách tejto série sa autor Petr Kopl s majstrovstvom sebe vlastným zhostil úlohy rozprávača inak notoricky známeho príbehu z pera sira A.C. Doylea, ktorý vo viacerých rovinách prepojil s inými príbehmi viktoriánskeho Anglicka. A vďaka tomuto príbehu pozorný čitateľ dostáva množstvo odkazov a cross-overov a celková pointa príbehu je posunutá do úplne inej roviny. Skvelé ako samostatná knižka, ale neuveriteľne zábavné ako navzájom poprepájaný celok v rámci VICTORIA REGINA.

Rozhovor s autorom Petrom KOPLOM a viac o celej sérii VICTORIA REGINA v megarecenzii na blogu: komiksarchiv.blogspot.sk
Číst víc

Autori

Číst víc

„Výzvy byly těžké jen tehdy, když jste předem čekali, že neuspějete.“

S láskou, Lukov - Mariana Zapata, 2021
S láskou, Lukov
Mariana Zapata