Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Vyrobeno v Dagenhamu - Nigel Cole, Hollywood, 2015

100 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Vyrobeno v Dagenhamu - Nigel Cole, Hollywood, 2015
Vyrobeno v Dagenhamu - Nigel Cole, Hollywood, 2015

Vyrobeno v Dagenhamu

    Za vším hledej nakrknutou ženu. Odlehčený pohled na boj za ženskou rovnoprávnost s vynikající Sally Hawkinsovou v hlavní roli.Vyrobeno v Dagenhamu je svěží britská retro komedie... Číst víc

    Nakladatel
    Hollywood, 2015
    Režie

    Za vším hledej nakrknutou ženu. Odlehčený pohled na boj za ženskou rovnoprávnost s vynikající Sally Hawkinsovou v hlavní roli.Vyrobeno v Dagenhamu je svěží britská retro komedie zachycující skutečné události z roku 1968... Číst víc

    • DVD film
    • Čeština, angličtina
    Vyprodané

    Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude film dostupný.

    Potřebujete poradit knihu?

    Zeptejte se online knihkupce!

    Proč nakupovat na Martinus.cz?

    • Doprava zdarma od 999 Kč
    • Více než 5 000 výdejních míst
    • Záložky ke každému nákupu

    Naši skřítci doporučují

    Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

    Více o titulu

    Za vším hledej nakrknutou ženu.
    Odlehčený pohled na boj za ženskou rovnoprávnost s vynikající Sally Hawkinsovou v hlavní roli.Vyrobeno v Dagenhamu je svěží britská retro komedie zachycující skutečné události z roku 1968, kdy se v továrně společnosti Ford v britském Dagenhamu vzbouřilo 187 šiček proti pracovním podmínkám.
    Jejich požadavkem byly rovné platy pro všechny a konec diskriminace žen. Přes vážnost tématu se režiséru Nigelu Coleovi, známému komediemi Bílá vdova nebo Holky z kalendáře, podařilo zachytit tehdejší události zábavnou formou, aniž by sklouzával k lacinému humoru.
    Film se tak dá zařadit po bok britských sociálních komedií, jako je divácky velmi úspěšný titul Do naha! s Robertem Carlylem v hlavní roli.
    Celý film doslova táhne svým živelným projevem Sally Hawkinsová v roli Rity OGradyové, která se postavila do čela tehdejších protestů. I v dalších rolích se objevují známí herci, mimo jiné Bob Hoskins, Miranda Richardsonová, Andrea Riseboroughová, Daniel Mays či Rupert Graves.

    Pro zobrazení tohoto obsahu potřebujeme sušenky.
    Povolit cookies a zobrazit
    Číst víc

    Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

    Nahlásit chybu

    Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

    Hodnocení

    Jak se líbil film vám?

    Recenze, kritiky

    „Když najdeš lásku, držíš se jí. Popadneš ji oběma rukama a uděláš, co můžeš, abys ji nepustila. Nejde se k ní otočit zády a předpokládat, že na tebe bude čekat, kdes ji nechala, dokud na ni nebudeš připravená.“

    9. listopad - Colleen Hoover, 2021
    9. listopad
    Colleen Hoover