Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Hitler - Dušan Hamšík, Malý princ, 2013

153 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Hitler - Dušan Hamšík, Malý princ, 2013
Hitler - Dušan Hamšík, Malý princ, 2013

Hitler

Génius průměrnosti

Co člověk může? Čím vlastně je? Kde jsou hranice mezi užitím jeho schopností pro dobro a zlo? Jak se může a má bránit proti zneužití? A může vůbec? V novém vydání knihy Adolf... Číst víc

Nakladatel
Malý princ, 2013
208 stran
3 hodiny čtení

Co člověk může? Čím vlastně je? Kde jsou hranice mezi užitím jeho schopností pro dobro a zlo? Jak se může a má bránit proti zneužití? A může vůbec? V novém vydání knihy Adolf Hitler - Génius průměrnosti, autor předkládá své odpovědi na tyto palčivě aktuál Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Murtagh (česky) - Christopher Paolini, Nakladatelství Fragment, 2024

Více o knize

Co člověk může? Čím vlastně je? Kde jsou hranice mezi užitím jeho schopností pro dobro a zlo? Jak se může a má bránit proti zneužití? A může vůbec?
V novém vydání knihy Adolf Hitler - Génius průměrnosti, autor předkládá své odpovědi na tyto palčivě aktuální otázky dvacátého století.
Nacismus je dnes odhalen a odsouzen, ale právě vyřazení myšlení je předpokladem fungování takové myšlenkové soustavy, v níž jsou zločiny zákonně legalizovány. Adolf Hitler - Génius průměrnosti, sepsaný s podivuhodným nadhledem a brilantně vybroušeným jazykem, přináší zajímavou analýzu posledních dnů Adolfa Hitlera s exkurzemi do dějinného, psychologického i sociologického pozadí vzniku nacismu. Odpověď na to, jak vůbec k podobné situaci mohlo dojít, nachází v tom, jak promyšleně nacisté manipulovali s průměrností a malostí prostých lidí. Problematika je aktuální o to víc, že tendence k nedostatečné soudnosti a nesamostanému myšlení a směřování k pohodlným stereotypům konformnosti a poslušnosti je bezpochyby charakteristickým rysem současnosti. Netečnost společenského vědomí tvoří pozadí agresivních excesů a siláckých velmocenských gest. A nezdá se, že by rozvoj blahobytu a přechod k vyspělé industriální společnosti k odstraňování těchto tendencí příliš přispíval.

Kniha známého historika popisuje celou kariéru Adolfa Hitlera, od počátků nacistického hnutí až do Hitlerovy sebevraždy.
Kniha obsahuje i ukázky z Mein Kampfu a z pozdějších interview, kde Hitler brutálně a otevřeně vysvětloval, jak se ovládá masa.

Obsahuje spousty fotografií v textu
Číst víc
Počet stran
208
Vazba
pevná vazba
Rozměr
140×180 mm
Hmotnost
301 g
ISBN
9788087754085
Rok vydání
2013
Naše katalogové číslo
146671
Jazyk
čeština
Nakladatel
Malý princ
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„„Přijdeme pozdě,“ připomněl Colin. - „To nevadí,“ řekla Chloé. „Posuň si zpátky hodinky.““

Pěna dní - Boris Vian, 2011
Pěna dní
Boris Vian