Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Zákon o obchodních korporacích / Obchodní zákoník - Jan Lasák a kol., Wolters Kluwer ČR, 2013

623 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Zákon o obchodních korporacích / Obchodní zákoník - Jan Lasák a kol., Wolters Kluwer ČR, 2013
Zákon o obchodních korporacích / Obchodní zákoník - Jan Lasák a kol., Wolters Kluwer ČR, 2013

Zákon o obchodních korporacích / Obchodní zákoník

Srovnávací texty

Zákon č. 90/2012, o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích), který s největší pravděpodobností nabyde účinnosti od 1. 1. 2014, upravuje... Číst víc

Nakladatel
Wolters Kluwer ČR, 2013
Počet stran
450

Zákon č. 90/2012, o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích), který s největší pravděpodobností nabyde účinnosti od 1. 1. 2014, upravuje problematiku dosud obsaženou v části druhé obchodního zákoníku. Tato oblast tak... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Zákon č. 90/2012, o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích), který s největší pravděpodobností nabyde účinnosti od 1. 1. 2014, upravuje problematiku dosud obsaženou v části druhé obchodního zákoníku. Tato oblast tak dostává podobu speciálního zákona. Kromě strukturálních změn jde ovšem hlavně o změny samotné právní úpravy. V oblasti obchodních společností nedochází k tak radikálním změnám a diskontinuitě jako v jiných částech rekodifikovaného českého soukromého práva (srov. například novou úpravu dědického práva), a mnohá ustanovení tak byla přebrána z dosavadní úpravy, byť došlo k jejich více či méně výraznému přeformulování. A právě z tohoto důvodu je připraven pro ty, kdo budou s tímto novým právním předpisem dennodenně pracovat, přehledný text srovnávající nový zákon o obchodních korporacích s dosavadní úpravou.

Čtenář v publikaci nalezne přehledné uspořádání jednotlivých ustanovení obou důležitých kodexů, z něhož budou snadno patrné změny, k nimž v důsledku nové úpravy dochází. Bude tak mít uspořádaný podklad pro posouzení, jak se změnila formulace daného pravidla, a může si vytvořit obrázek, zda se s formou změnil i obsah.

Základní uspořádání je takové, že v levém sloupci je uveden text zákona o obchodních korporacích, na pravé straně pak odpovídající ustanovení obchodního zákoníku. Z důvodu vyšší přehlednosti, a tedy čtenářova komfortu, je na některých místech spojeno více odstavců nového zákona k jednomu odstavci stávající úpravy, aby nedocházelo ke zbytečnému opakování textu. Ze stejného důvodu je také zpravidla citován pouze relevantní odstavec dosavadní úpravy, nikoliv celé paragrafy.

Čtenář jistě ocení snahu o maximální přehlednost a jednoduchost. Publikace je doplněna dvěma rejstříky ustanovení. V prvním z nich je srovnání paragrafů podle zákona o obchodních korporacích a ve druhém pak podle užitých ustanovení stávajícího obchodního zákoníku. Předkládaná publikace má usnadnit široké právnické (a podnikatelské) obci řešení počátečních aplikačních a interpretačních problémů. Kniha může být i dobrou pomůckou pro studenty právnických fakult.
Číst víc
Počet stran
450
Vazba
pevná vazba
Rozměr
155×235 mm
Hmotnost
530 g
ISBN
9788073573461
Rok vydání
2013
Naše katalogové číslo
143927
Jazyk
čeština
Nakladatel
Wolters Kluwer ČR
Pro koho
pro začátečníky
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Na ty, kteří jsou jiní, číhá nebezpečí za každým rohem.“