Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Konanie pred Ústavným súdom Slovenskej republiky - Ján Drgonec, Heuréka, 2013

594 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Konanie pred Ústavným súdom Slovenskej republiky

V publikácii autor využíva svoje široké teoretické zázemie, bohaté praktické skúsenosti bývalého sudcu Ústavného súdu Slovenskej republiky a advokáta, ktorý často zastupuje... Číst víc

3,0 1 hodnocení
Nakladatel
Heuréka, 2013
Počet stran
321

V publikácii autor využíva svoje široké teoretické zázemie, bohaté praktické skúsenosti bývalého sudcu Ústavného súdu Slovenskej republiky a advokáta, ktorý často zastupuje účastníkov v konaní pred Ústavným súdom SR. Vo všeobecnej časti publikácie... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Slovenština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

V publikácii autor využíva svoje široké teoretické zázemie, bohaté praktické skúsenosti bývalého sudcu Ústavného súdu Slovenskej republiky a advokáta, ktorý často zastupuje účastníkov v konaní pred Ústavným súdom SR. Vo všeobecnej časti publikácie autor analyzuje podstatné teoretické otázky spojené s účinnosťou ústavného súdu.

Na prvom mieste analyzuje pramene práva, pretože ich poznanie, systém a hierarchia z hľadiska právnej sily má mimoriadny význam pre činnosť Ústavného súdu SR. Ďalej na túto východiskovú časť publikácie nadväzuje analýza organizácie ústavného súdu, právneho postavenia sudcov, predpokladov výkonu sudcovskej funkcie, vlastná vnútorná štruktúra súdu a charakteristika činnosti senátov a pléna ústavného súdu. V ďalších kapitolách nájdeme postavenie účastníkov pred ústavným súdom, priebeh konania a analýzu rozhodnutí ústavného súdu.

V druhej časti knihy autor detailne analyzuje typy konaní pred ústavným súdom tak ako vyplývajú z ústavného zakotvenia právomoci Ústavného súdu SR. Poukazuje na prístupy ústavného súdu k rozhodovaniu v jednotlivých typoch konaniach, problémy, s ktorými sa ústavný súd v konaniach stretáva a samozrejme v práci analyzuje jednotlivé časti týchto konaní.

2. vydanie
Číst víc
Počet stran
321
Vazba
pevná vazba
Rozměr
145×210 mm
Hmotnost
547 g
ISBN
9788089122790
Rok vydání
2013
Naše katalogové číslo
143323
Jazyk
slovenština
Nakladatel
Heuréka
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,0 / 5

1 hodnocení

0
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

„Nepropadejte panice!“