Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Marco Polo - Michael Yamashita, Mladá fronta, 2003

999 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Marco Polo - Michael Yamashita, Mladá fronta, 2003
Marco Polo - Michael Yamashita, Mladá fronta, 2003

Marco Polo

Michael Yamashita, renomovaný fotograf časopisu National Geographic, se vydal do míst, která dnes nejsou snadno dostupná a možná i díky tomu si uchovala své kouzlo; navštívil... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Mladá fronta, 2003
Počet stran
504

Michael Yamashita, renomovaný fotograf časopisu National Geographic, se vydal do míst, která dnes nejsou snadno dostupná a možná i díky tomu si uchovala své kouzlo; navštívil Irák, Írán, Afghánistán, Čínu, Indii. Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024

Více o knize

Michael Yamashita, renomovaný fotograf časopisu National Geographic, se vydal do míst, která dnes nejsou snadno dostupná a možná i díky tomu si uchovala své kouzlo; navštívil Irák, Írán, Afghánistán, Čínu, Indii. Kniha je obrazovým pandánem k Polovu Milionu, mostem spojujícím zážitky vylíčené ve třináctém století Markem Polem s moderní dobou, která Yamashitovi umožňuje krásy zemí a měst zachytit ve fotografiích. Jejich jedinečnost vytváří z knihy unikátní výpravnou publikaci.
Realizací tohoto rozsáhlého projektu strávil autor téměř tři roky, ale byl to čas vyplněný neočekávaným a místy i nebezpečným dobrodružstvím, poznáváním zajímavých lidí a objevováním zapomenutých míst. Cílem nebylo zachytit moderní dobu, ale naopak ponořit se do tradic dávno zaniklé Kublajchánovy říše, dotknout se historie a najít v dnešním světě ostrůvky doby dávno minulé. Přesto je kniha aktuální kronikou zemí, které v posledních letech v důsledku vývoje světové politiky přitahují pozornost celého světa.
V této ojedinělé obrazové reportáži nejde jen o zachycení okamžiku v životě místních lidí nebo vykreslení úchvatných přírodních scenérií. Yamashitovy fotografie totiž vyprávějí příběhy. Příběhy o hledání a nalézání, o rozdílech v kulturních tradicích, o zvycích, které fascinovaly Marka Pola ve třináctém století a kterým budeme se zájmem naslouchat i dnes, po více než sedmi stech letech.
Autorovy vlastní poznatky jsou konfrontovány se záznamy Marka Pola, které do historických úvodů zpracoval zkušený popularizátor Gianni Guadalupi.
Jednou z pozoruhodných událostí letošního knižního veletrhu ve Frankfurtu bude výstava Yamashitových fotografií vztahující se právě k cestám, které podnikl po stopách Marka Pola. Oficiálního zahájení výstavy a tiskové konference se zúčastní sám autor, součástí bude také slavnostní uvedení osmnácti jazykových mutací jeho knihy.
Jsme rádi, že můžeme tuto reprezentativní publikaci zároveň nabídnout také českým čtenářům a milovníkům překrásných fotografií.
Číst víc
Počet stran
504
Vazba
pevná vazba
Rozměr
210×297 mm
ISBN
8020410333
Rok vydání
2003
Naše katalogové číslo
14913
Jazyk
čeština
Nakladatel
Mladá fronta
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Mladá fronta

Číst víc

„Správné chápání nějaké věci a nepochopení téže věci se vzájemně zcela nevylučují.“

Proces - Franz Kafka, 2022
Proces
Franz Kafka