Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Alergie a astma - Bronislava Novotná, Jiří Novák, Grada, 2012

89 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Alergie a astma - Bronislava Novotná, Jiří Novák, Grada, 2012
Alergie a astma - Bronislava Novotná, Jiří Novák, Grada, 2012

Alergie a astma

v těhotenství, prevence v dětství

Atopickým onemocněním v těhotenství trpí obecně 30 % žen, z toho alergickou rýmou 20 % a průduškovým astmatem 12-14 % žen. Tato monografie pojednává o diagnostice a léčbě těchto... Číst víc

Nakladatel
Grada, 2012
Počet stran
244

Atopickým onemocněním v těhotenství trpí obecně 30 % žen, z toho alergickou rýmou 20 % a průduškovým astmatem 12-14 % žen. Tato monografie pojednává o diagnostice a léčbě těchto chorob v graviditě na základě doporučení, vypracovaných pracovní skupinou... Číst víc

  • Kniha
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Na ledě - Hannah Grace, Ikar CZ, 2024

Více o knize

Atopickým onemocněním v těhotenství trpí obecně 30 % žen, z toho alergickou rýmou 20 % a průduškovým astmatem 12-14 % žen. Tato monografie pojednává o diagnostice a léčbě těchto chorob v graviditě na základě doporučení, vypracovaných pracovní skupinou Národního institutu zdraví (NIH) v Bethesdě. Národní program o edukaci a prevenci astmatu vychází z medicíny založené na důkazech a předkládá doporučení pro léčbou dlouhodobou i pro zvládání akutních stavů. Doporučení se týká také onemocnění, které astma často doprovázejí a mají podstatný vliv na jeho zhoršení (rýma, sinusitis a gastroezofageální reflux). Kapitoly o péči v graviditě jsou doplněny také o přípravu těchto pacientek k porodu.
Druhá část knihy se věnuje nejdůležitější součásti medicíny, tj. prevenci alergie a astmatu. Vychází opět z mezinárodního doporučení Světové alergologické organizace (WAO) založeného na důkazech, doplněné dalšími novými poznatky. Opatření primární prevence by měla být uskutečněna již v průběhu gravidity a plynule přecházet do časných údobí života dítěte. Neméně důležitá je prevence sekundární (zábrana rozvoje onemocnění již u atopického jedince) a prevence terciární, která se týká zábrany zhoršení již existujícího onemocnění. Se stoupajícím nárůstem alergie a astmatu v populaci bude také stoupat počet těhotných žen trpícími těmito chorobami a jejich dětí, které budou v riziku jejich vzniku. Předkládaná kniha nám pomůže se lépe v problematice orientovat a zajistit správnou péči.
Číst víc
Počet stran
244
Rozměr
140×210 mm
Hmotnost
315 g
ISBN
9788024743905
Rok vydání
2012
Naše katalogové číslo
136954
Jazyk
čeština
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Mysl je místo samo o sobě, které samo sobě může udělat nebe z pekla a peklo z nebe.“

Ztracený ráj - John Milton, 2015
Ztracený ráj
John Milton