Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Úvahy nad Tórou (v brožovanej väzbe) - Ješajahu Leibowitz, P3K, 2011

197 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Úvahy nad Tórou (v brožovanej väzbe) - Ješajahu Leibowitz, P3K, 2011
Úvahy nad Tórou (v brožovanej väzbe) - Ješajahu Leibowitz, P3K, 2011

Úvahy nad Tórou (v brožovanej väzbe)

Komentáře k biblickým Pěti knihám Mojžíšovým od jednoho z nejvýznamnějších novodobých izraelských náboženských filozofů - Ješajahu Leibowitze (1903-94). Leibowitz konfrontuje... Číst víc

Nakladatel
P3K, 2011
Počet stran
200

Komentáře k biblickým Pěti knihám Mojžíšovým od jednoho z nejvýznamnějších novodobých izraelských náboženských filozofů - Ješajahu Leibowitze (1903-94). Leibowitz konfrontuje text Tóry s velkými filozofickými systémy Spinozy a Kanta... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

197 Kč

Cena v knihkupectví: 249 Kč
Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Úvahy nad Tórou (v brožovanej väzbe) - Ješajahu Leibowitz, P3K, 2011
197 Kč

Více o knize

Komentáře k biblickým Pěti knihám Mojžíšovým od jednoho z nejvýznamnějších novodobých izraelských náboženských filozofů - Ješajahu Leibowitze (1903-94). Leibowitz konfrontuje text Tóry s velkými filozofickými systémy Spinozy a Kanta, aby zdůraznil její mnohotvárnost. Jeho náboženská filozofie spočívá na jednoznačné tezi, že judaismus se vyjadřuje naplňováním micvot a ve snášení ,,jha micvot", nikoli ve věroučných zásadách a dogmatech, ve kterých se ani po mnoha generacích nedospělo ke všeobecné shodě. (Někteří politologové jej považují za jednoho z prvních stoupenců postsionismu.)

Kniha čtenářům nabízí jedinečný přehled nejmodernějších metod užívaných v teoretickém výzkumu i terapeutické praxi v rámci tohoto významného vědeckého oboru. Kromě vyčerpávajícího historického přehledu a širokého rozpracování vymezujících znaků a vývoje humanisticky orientované psychoterapie, jež pochází z pera redaktorů, se kniha pokouší dokumentovat nejdůležitější výsledky výzkumu předních odborníků za poslední desetiletí a prokázat úspěšnost hlavních humanistických terapeutických přístupů včetně Gestaltu, přístupů existencialistických, zkušenostních a na klienta orientovaných. Předložený výzkum tyto přístupy považuje za stejně hodnotné a v mnoha případech dokonce za úspěšnější než jiné při aplikaci na široké spektrum psychopatologie. Také ostatní autoři nabízí ve svých příspěvcích metodické pokyny pro terapeutickou praxi a předkládají nově propracované metody pro práci se vzrůstajícím počtem problematických, různorodých a složitých jedinců, párů, rodin a společenských skupin.Zvláště zajímavé jsou kapitoly, které se zaměřují na empirický materiál získaný během humanisticky orientované psychoterapeutické praxe, neboť dokazují význam psychoterapeutického vztahu a empatie ze strany terapeuta pro dosahování dobrých výsledků u klienta. Zdůrazňuje se též fakt, že se humanistická psychoterapie zasloužila o zavedení metod pro práci s emocemi klienta, což umožňuje těžce postiženým pacientům, jako jsou například schizofrenici, dosáhnout určitého posunu ve svém vývoji a zdravotním stavu. Tato příručka bude neocenitelným zdrojem informací nejen pro učitele a studenty, ale též pro terapeuty a teoretické badatele.
Číst víc
Počet stran
200
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
135×200 mm
Hmotnost
269 g
ISBN
9788087186503
Rok vydání
2011
Naše katalogové číslo
119414
Jazyk
čeština
Nakladatel
P3K
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Kde leží tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“

Harry Potter a relikvie smrti - J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie), 2018
Harry Potter a relikvie smrti
J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie)