Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Princ Siddhártha - Janet Brooke, John Landaw, DharmaGaia, 2011

198 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma

Princ Siddhártha

Příběh Buddhy

Princ Siddhártha byl velmi zvláštní dítě. Už před jeho narozením mudrci z tamního království předpovídali, že z něj jednoho dne bude velký muž a že z jeho velikosti bude mít... Číst víc

Nakladatel
DharmaGaia, 2011
Počet stran
96

Princ Siddhártha byl velmi zvláštní dítě. Už před jeho narozením mudrci z tamního království předpovídali, že z něj jednoho dne bude velký muž a že z jeho velikosti bude mít prospěch celý svět... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Prostě vztahy - Honza Vojtko, Paseka, 2024

Více o knize

Příběh indického prince Siddhárthy o tom, jak dosáhl probuzení své mysli, a stal se tak Buddhou, Probuzeným. Je to univerzální příběh o klidu duše, odvaze a lásce, inspirace pro děti všech kultur a všeho věku.

Princ Siddhártha byl velmi zvláštní dítě. Už před jeho narozením mudrci z tamního království předpovídali, že z něj jednoho dne bude velký muž a že z jeho velikosti bude mít prospěch celý svět.
Jako mladík byl princ pohledný, hloubavý a jeho inteligence všechny udivovala – už po několika lekcích jeho učitelé informovali krále, že neexistuje nic, co by jej ještě mohli naučit!
Daleko pozoruhodnější než princova inteligence ale byla jeho jemná a láskyplná povaha. Mluvil laskavě s každým, s kým se setkal, a prokazoval soucítění i s jejich sebemenším utrpením. Dokonce ani divoká zvířata v lese se jej nebála a neutekla, když se přiblížil.
Vyrůstal v dokonalém přepychu a král udělal vše myslitelné, aby jej uchránil od pohledu na utrpení světa. Přesto Siddhártha jako mladý muž na vlastní oči spatřil nemoc, stáří a smrt a tato zkušenost pro něj byla zničující. Postupně ale přicházel na to, co bylo jeho osudem. Vzdal se výhod a přepychu života královského princ a navždy opustil svůj domov. Vydal se na pouť za nalezením pravdy, toužil objevit způsob, jak ukončit veškeré utrpení a jak pomoci ostatním, aby jej objevili také.
Číst víc
Počet stran
96
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
145×210 mm
Hmotnost
445 g
ISBN
9788074360213
Rok vydání
2011
Naše katalogové číslo
119407
Jazyk
čeština
Nakladatel
DharmaGaia
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Richard si všiml, že události jsou zbabělé: nikdy nechodí samy. Vždycky se jich nahrne celá řada a zasypou ho najednou.“

Nikdykde - Neil Gaiman, 2017
Nikdykde
Neil Gaiman