Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Dívka na klíček - Paolo Bacigalupi, Argo, Triton, 2011

253 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Dívka na klíček - Paolo Bacigalupi, Argo, Triton, 2011
Přečtená
Dívka na klíček - Paolo Bacigalupi, Argo, Triton, 2011

Dívka na klíček
Přečtená

Anderson Lake pracuje pro společnost AgriGen v Thajsku jako kalorik... Číst víc

4,6 7 hodnocení
Nakladatel
Argo, Triton, 2011
384 stran
5-6 hodin čtení

Anderson Lake pracuje pro společnost AgriGen v Thajsku jako kalorik... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Mírně opotřebovaná
  • Čeština

253 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Lovec čertů - Juraj Červenák, Argo, 2024
Dívka na klíček - Paolo Bacigalupi, Argo, Triton, 2011
253 Kč

Více o knize

Anderson Lake pracuje pro společnost AgriGen v Thajsku jako kalorik. Navenek je ředitelem továrny, ale nenápadně pročesává bangkokská tržiště, hledá potraviny, o kterých se myslelo, že už neexistují, a doufá, že se zmocní bohatství ztracených kalorií minulosti. Potom ale potká Emiko... Emiko je dívka na klíček, zvláštní a překrásné stvoření. Není to lidská bytost, patří mezi Novolidi; je uměle vytvořená, vypěstovaná v líhni. Naprogramovali ji, aby uspokojovala dekadentní rozmary jistého obchodníka z Kjóta, ale teď skončila na ulicích Bangkoku. Novolidi někdo bere jako tvory bez duše, jiní je zase mají za ďábly. Pracují jako otroci, vojáci, jako hračky bohatých. Jsme v mrazivé blízké budoucnosti, kdy svět ovládají kalorické korporace, ropný věk pominul a vedlejší dopady bioinženýrských chorob řádí po celém glóbu. Co se bude dít, když se kalorie stanou měnou?

Když se bioterorismus stane nástrojem velkých korporací a když jeho následky naženou lidstvo do éry posthumánní evoluce?

Nadějný nový autor Paolo Bacigalupi napsal jeden z nejlépe hodnocených science fiction románů poslední doby. Dívka na klíček získala ve Spojených státech hned pětici významných žánrových cen. Je to svižný dystopický thriller, ale i vize blízké budoucnosti, ostrá jako žiletka.
Číst víc
Originální název
The Windup Girl
Počet stran
384
Vazba
pevná vazba
Rozměr
150×210 mm
Hmotnost
608 g
Rok vydání
2011
Edice
Fantastika
Naše katalogové číslo
1013857
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Argo, Triton
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,6 / 5

7 hodnocení

4
3
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

13
Zlá štvrť - Marek Vadas, Daniela Olejníková, 2018
Právě čtu
Zlá štvrť

Aktuálne recenzujem, "oprašujem" a revidujem po veľmi dlhej dobe svoju knižnicu.

Marek Ščamba
Ověřený zákazník
29.1.2020
Jeden zo súčasných autorov SCI-FI najlepšie vystihujúcich blízku budúcnosť. Ekologicky rozvrátenú bez klasických fosílnych zdrojov. Spisovateľ sa pozerá niekoľko dekád možno storočí dopredu, ale nie očami tvorcov SCI-FI ako sme zvyknutý. Ukáže vám svet kde sa bojuje o každú kalóriu energie stravy. Kontrola kalorických a bioinžinierskych korporácií nad kalóriami všetkého druhu je neúprosná. Myšlienka a predstava keď obrovský geneticky vyklonovaní mastodonti pumpujú gigajouly energie do pružinových zásobníkov energie. Kinetická energia vládne v tomto svete a tak fungujú aj používané zbrane. V tomto chaose a blížiacej sa katastrofy sa objaví japonská serva, geneticky naprogramovaná na uspokojovanie mužov. Čoskoro sa však ukáže, že to nebude len taká obyčajná serva, ale geneticky upravená bytosť , ktorá má aj iné poslanie a schopnosti ešte viac prekvapujúceho zamerania. Začína sa naháňačka s napätím až do konca, pretkaná výbornými zvratmi, ktoré vás prekvapia. Túto SCI-FI knihu určite neodložíte a pri čítaní si budete predstavovať svet, ktorý Paolo Bagicalupi ukazuje až v prílíš realistickej podobe. Knihu odporúčam a ako fanúšik jej dávam 5 z piatich. Číst víc
18.6.2012
skutočnosť nepredčila očakávania
Trocha veľa postáv, neprehľadnosť dejovej línie, absencia opisu tam, kde by sa to žiadalo, pomalá dynamika, hlavná hrdinka vlastne nie je hlavná hrdinka, len sa vezie spolu s ostatnými, výborná pointa, aj keď trocha očakávaná, to všetko robí z Dievčaťa na kľúčik pre mňa knihu oscilujúcu v hodnotení 3/4. Všetko spomínané bol zrejme zámer autora, ktorý by perfektne fungoval, ak by kniha nemala 380 strán ale o tretinu menej. Číst víc

„Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2020
Na východ od ráje
John Steinbeck