Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Pes baskervillský - Petr Kopl, Alpress, 2011

226 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Pes baskervillský - Petr Kopl, Alpress, 2011
Pes baskervillský - Petr Kopl, Alpress, 2011

Pes baskervillský

Za Sherlockem Holmesem a dr. Watsonem přichází doktor Mortimere, aby je upozornil na starodávnou pověst o psu, který vraždí členy rodu Baskerville. Nejslavnější dobrodružství... Číst víc

4,5 2 hodnocení
Nakladatel
Alpress, 2011
Počet stran
152

Za Sherlockem Holmesem a dr. Watsonem přichází doktor Mortimere, aby je upozornil na starodávnou pověst o psu, který vraždí členy rodu Baskerville. Nejslavnější dobrodružství Sherlocka Holmese opět ožívá... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

400 - Snídaně, brunch, kafe - Lukáš Hejlík, Došel karamel, 2024

Více o knize

Za Sherlockem Holmesem a dr. Watsonem přichází doktor Mortimere, aby je upozornil na starodávnou pověst o psu, který vraždí členy rodu Baskerville. Nejslavnější dobrodružství Sherlocka Holmese opět ožívá v nové (a nutno dodat poněkud provokativní) komiksové adaptaci. Říkáte, že ten příběh znáte? Předpokládáte, že vás nemůže ničím překvapit? Nikdy nic nepředpokládejte!
Číst víc
Počet stran
152
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
135×205 mm
Hmotnost
189 g
ISBN
9788073629717
Rok vydání
2011
Edice
Klokan
Naše katalogové číslo
112351
Jazyk
čeština
Nakladatel
Alpress
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,5 / 5

2 hodnocení

1
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Petr Čapek
Ověřený zákazník
10.5.2014
Názor čtenáře
Napoprvé si autor vzal na paškál příběh z nejznámějších. Příběh, při kterém čtenářům běhá mráz po zádech již déle než sto let. Pes Baskervillský je notoricky známé dílo a tak není pro nikoho jednoduché se pouštět do jeho adaptace, a je jedno jestli se to týká filmu, seriálu, nebo právě komiksu. Petr má ovšem talentu na rozdávání a navíc pojímá své adaptace velmi volně a drží se jen styčných bodů.

Nejinak je tomu i u tohoto komiksu. Autor se nebál zasáhnout do příběhu a přizpůsobit ho svým potřebám, a i když je to pořád na jednu stranu starý dobrý Arthur Conan Doyle, na stranu druhou je zde velmi cítit originální Koplův rukopis. Je jedno jestli se to týká jeho narážek na ostatní díla z viktoriánského období, nebo jiných detailů, jako komplet to do sebe výborně zapadá a působí velmi dobrým dojmem.



Pes Baskervillský je napsán téměř hororově, ovšem i přes svou temnou stránku nepostrádá známky velmi osobitého humoru. Všechny tyto aspekty se Petru Koplovi podařilo zapracovat do komiksu přímo výborně. Samozřejmě vám nikdy z komiksu nebude běhat mráz po zádech jako u knihy, kde můžete popustit svoji uzdu představivosti. Přesto si s tím Petr poradil více než důstojně.

Případy Sherlocka Holmese jsou a budou i nadále velmi oblíbené. Pro ty, kteří tolik neholdují knihám, nebo hledají příjemné osvěžení, je právě Koplovo zpodobnění anglického detektiva výbornou volbou. Jedinou vadou na kráse tak může být fakt, že komiksy u nás nemají na růžích ustláno a tak vydávání těchto dílek je spíše sporadické.
Číst víc
Dark Tower
Neověřený nákup
22.7.2013
VICTORIA REGINA: Pes baskervillský
Útla knižočka s komiksovým spracovaním hrôzostrašného prípadu najznámejšieho detektíva Sherlocka Holmesa od Petra Kopla je veľmi príjemným prekvapením v dobe, kedy pôvodný český a slovenský komiks je skôr výnimkou. A Kopl dokazuje, že ma aj ďaleko väčšie ambície, než len jednorázovo vydať komiksový zošit. Vo svojej fantázii s úctou ku autorom viktoriánskych príbehov (A.C. Doyle, J. Verne, B. Stoker ...) vytvára nový viktoriánsky svet, kde sa tieto príbehy navzájom prelínajú a vytvárajú nový bizarný príbeh.

Viac o celej sérii VICTORIA REGINA v megarecenzii na blogu: komiksarchiv.blogspot.sk
Číst víc

„Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nevysvětlitelnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se to stalo.“