Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Armády noci - Norman Mailer, Jota, 2011

198 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Přečtená
Armády noci - Norman Mailer, Jota, 2011
Přečtená
Armády noci - Norman Mailer, Jota, 2011

Armády noci
Přečtená

Dějiny jako román, román jako dějiny

Kniha Armády noci (The Armies of the Night, 1968) je dalším jedinečným příkladem fascinující Mailerovy schopnosti experimentovat se žánrem románu. Spisovatel a novinář Mailer v... Číst víc

3,0 1 hodnocení
Nakladatel
Jota, 2011
304 stran
4-5 hodin čtení

Kniha Armády noci (The Armies of the Night, 1968) je dalším jedinečným příkladem fascinující Mailerovy schopnosti experimentovat se žánrem románu. Spisovatel a novinář Mailer v ní literárně zpracovává velkou historickou událost... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Výborný stav
  • Čeština

198 Kč

Skladem
Posíláme ihned

Přečtené knihy nám můžete poslat i vy!

Pošlete nám svoje přečtené knihy a získejte poukázku na nákup.

Vyzkoušet Knihovrátek

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Šikmý kostel: Třetí díl - Karin Lednická, Bílá vrána, 2024

Více o knize

Beletrie, memoáry, reportáž nebo historiografie? Vše v jednom svazku. Mistrovské dílo novináře, esejisty, dramatika, režiséra a slavného spisovatele Normana Mailera.

Kniha Armády noci (The Armies of the Night, 1968) je dalším jedinečným příkladem fascinující Mailerovy schopnosti experimentovat se žánrem románu. Spisovatel a novinář Mailer v ní literárně zpracovává velkou historickou událost – protestní pochod na Pentagon v říjnu 1967 v rámci kampaně proti válce ve Vietnamu – a umně při tom propojuje fikci se skutečností.

Dílo obsahuje dvě knihy, z nichž každá přináší pohled na významnou událost z odlišné perspektivy. V první, nazvané Dějiny jako román, popisuje své vlastní zážitky účastníka pochodu. Skutečnost, že vše vypráví ve třetí osobě, vtiskuje knize naprosto nevšední dynamiku a zároveň umožňuje autorovi, aby uplatnil svůj vypravěčský talent, pověstný humor i schopnost pronikavé analýzy.

Druhá kniha nese název Román jako dějiny. V ní se čtenáři protestní pochod představuje v historických a společenských souvislostech. Mailer v této části referuje o genezi události, jejích příčinách, organizátorech a vůdcích. Samotný pochod pak líčí z perspektivy nezúčastněného reportéra. Právě tato literární forma umožnila Mailerovi pronikavě odkrývat problémy soudobé společnosti.
Číst víc
Originální název
The Armies of the Night
Počet stran
304
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
145×210 mm
Hmotnost
504 g
Rok vydání
2011
Naše katalogové číslo
1110237
Styl
historický, válečný
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Jota
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,0 / 5

1 hodnocení

0
0
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Norman Mailer

Číst víc

Nakladatelství Jota

Číst víc

„Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nevysvětlitelnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se to stalo.“