Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Paralelní vesmíry - Rizwan Virk, Zoner Press, 2024

404 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Paralelní vesmíry - Rizwan Virk, Zoner Press, 2024
Paralelní vesmíry - Rizwan Virk, Zoner Press, 2024

Paralelní vesmíry

Žijeme v počítačové simulaci? Pokud ano, spousta podivných věcí, které se nám dějí, by rázem dávala smysl! Kniha Rizwana Virka Paralelní vesmíry (The Simulated Multiverse) si... Číst víc

Nakladatel
Zoner Press, 2024
Počet stran
320

Žijeme v počítačové simulaci? Pokud ano, spousta podivných věcí, které se nám dějí, by rázem dávala smysl! Kniha Rizwana Virka Paralelní vesmíry (The Simulated Multiverse) si klade za cíl zvýšit povědomí o simulovaných variacích světa, ve kterém žijeme Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

404 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 4 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Hora v moři - Ray Nayler, Host, 2024
Paralelní vesmíry - Rizwan Virk, Zoner Press, 2024
404 Kč

Více o knize

Žijeme v počítačové simulaci? Pokud ano, spousta podivných věcí, které se nám dějí, by rázem dávala smysl!

Kniha Rizwana Virka Paralelní vesmíry (The Simulated Multiverse) si klade za cíl zvýšit povědomí o simulovaných variacích světa, ve kterém žijeme, a také o nekonečných možnostech představivosti.

Existují v paralelních vesmírech další verze nás samých? Žijeme své životy v různých časových liniích? Potkáváte občas nepravděpodobné osoby? Býváte svědky nepravděpodobných situací? Jste přesvědčeni, že si jednu konkrétní událost pamatujete naprosto přesně, ale vaše okolí je přesvědčeno o úplně jiném průběhu, datu a okolnostech vůbec? Nežijeme my nakonec skutečně v matrixu? V Paralelních vesmírech se dozvíte úplně všechno o kvantové neurčitosti, Mandelův efekt, různých časových liniích, počítačových simulacích (a samozřejmě o mnoha dalších fenoménech, které vám pomohou odpovědět na otázky, které si kladete o světě a svém životě v něm).

Vzpomínáte někdy na to, jak jste se ve škole trápili nad Newtonovými pohybovými zákony, Teorií relativity, kvantovou mechanikou… a poté nad videohrou dumali nad tím, k čemu vám tyto informace v životě budou? Virk vám s lehkostí sobě vlastní ukáže, že to, co se kdysi jevilo jako nezáživná nuda, má v sobě neskutečně překvapivé souvislosti. Protože bez Einsteina by například ony videohry nikdy nevznikly…

Virk své čtenáře okouzlí svým jedinečným stylem, který kombinuje videohry, informatiku, kvantovou fyziku a výpočetní techniku se spoustou filozofie a sci-fi a ukazuje nový způsob, jak přemýšlet nejen o našem vesmíru, ale i o všech možných realitách.

O autorovi
Rizwan Virk je úspěšný podnikatel, investor, autor bestsellerů (The Simulation Hypothesis, Startup Myths & Models: What You Won’t Learn in Business School, Zen Entrepreneurship a Treasure Hunt), pionýr videoherního průmyslu a filmový producent. Spoluzakládal Play Lab na MIT (www.playlabs.tv) a je partnerem v Griffin Gaming Partners. Vystudoval výpočetní techniku na MIT a management na Stanfordu a přednáší na School for the Future of Innovation in Society na Arizona State University.

Je zakladatelem, investorem a poradcem v mnoha startupech, včetně Gameview (DeNA), CambridgeDocs (EMC), Tapjoy, North Bay, Funzio (GREE), Pocket Gems, Disruptor Beam, Discord, Telltale Games, Theta Labs, Tarform, Upland a 1BillionTech. Tyto startupy vytvořily software užívaný tisíci podniků a videoher s miliony hráči, jako Tap Fish, a hry založené na Penny Dreadful, Grimm, Game of Thrones, Star Trek a The Walking Dead.

www.zenentrepreneur.com a www.bayviewlabs.com.
Číst víc
Počet stran
320
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
152×228 mm
Hmotnost
520 g
ISBN
9788074135279
Rok vydání
2024
Naše katalogové číslo
2410303
Jazyk
čeština
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Zoner Press
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Na dětství nemám jedinou šťastnou vzpomínku. Tím nechci říct, že jsem během těch let nikdy nezakusil pocit štěstí nebo radosti. Utrpení je zkrátka totalitní: vše, co se vymyká jeho záběru, vymaže. “

Skoncovat s Eddym B. - Édouard Louis, 2018
Skoncovat s Eddym B.
Édouard Louis