Babylon - R.F. Kuang, Host, 2024
Fenomén jménem Novičok - Ladislav Středa, Tribun EU, 2022

543 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Fenomén jménem Novičok - Ladislav Středa, Tribun EU, 2022
Fenomén jménem Novičok - Ladislav Středa, Tribun EU, 2022

Fenomén jménem Novičok

V této obsáhlé publikaci (682 stran) jsem se pokusil shrnout dostupné údaje o látkách skupiny novičok, které označuji jako látky série A. Jsou uvedeny údaje o vývoji této nové... Číst víc

Nakladatel
Tribun EU, 2022
Počet stran
682

V této obsáhlé publikaci (682 stran) jsem se pokusil shrnout dostupné údaje o látkách skupiny novičok, které označuji jako látky série A. Jsou uvedeny údaje o vývoji této nové skupiny bojových chemických látek, jejich fyzikálně ... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

543 Kč

U dodavatele 1 ks
Posíláme do 4 – 5 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Rebel Moon: Zrozená z ohně - V. Castro, Fobos, 2024
Fenomén jménem Novičok - Ladislav Středa, Tribun EU, 2022
543 Kč

Více o knize

V této obsáhlé publikaci (682 stran) jsem se pokusil shrnout dostupné údaje o látkách skupiny novičok, které označuji jako látky série A. Jsou uvedeny údaje o vývoji této nové skupiny bojových chemických látek, jejich fyzikálně chemických a toxických vlastnostech, jakož i o ochranných opatřeních před těmito látkami. Jsou uvedeny i některé případy jejich použití.

V dalších kapitolách se věnuji otravě Sergeje a Julije Skripalových a Alexeje Navalného látkami ze skupiny novičok. Je uvedena podrobná chronologie těchto kauz, oficiální verze těchto otrav, ale také pochybnosti o těchto oficiálních verzích. S tím úzce souvisí i výčet aktivit mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní při vyšetřování těchto kauz, kterým je věnována další kapitola.

Jedna z kapitol je nazvána „Český novičok“, kde se podrobně věnuji chronologii událostí následně po vyjádření prezidenta republiky o výrobě malého množství jedné z látek ze skupiny novičok ve Vojenském výzkumném ústavu Brno. Toto oznámení bylo následně oficiálně komentováno představiteli Úřadu vlády ČR, Ministerstva zahraničních věcí ČR a Ministerstva obrany ČR a Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Vyjádřila se i řada poslanců a senátorů Parlamentu ČR. V oficiálních prohlášeních se vyskytla řada nepřesností, které si vyžádaly vypracovat zpřesňující komentář. Tento komentář důsledně vychází ze základních právních norem v oblasti chemického odzbrojení – Úmluvy o zákazu chemických zbraní a Zákona č. 19/1997 Sb., o některých opatřeních souvisejících se zákazem chemických zbraní.
Číst víc
Počet stran
682
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
170×240 mm
Hmotnost
1230 g
ISBN
9788027098453
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
2417133
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Tribun EU
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Bohatství jako by padalo do klína lidem, kteří jsou chudí duchem, chudí zájmy a radostí.“

Na východ od ráje - John Steinbeck, 2020
Na východ od ráje
John Steinbeck